Top 5: vaihtopelaajat Mestarien liigan finaalissa


5. Vladimir Smicer (AC Milan-LIVERPOOL, 2005)

Rafael Benitez ei aina saa ansaitsemaansa arvostusta. Hän masinoi ennenkuulumattoman nousun tappioasemasta Mestarien liigan finaalissa. On myönnettävä, että Benitez oli pakotettu vaihtamaan loukkaantunut Harry Kewell pois kentältä vuoden 2005 finaalin 23. minuutilla. Tilalle tuli Vladimir Smicer, joka teki Liverpoolille tärkeän 2-3-kavennuksen. Eeppinen takaa-ajo oli täydessä käynnissä.

4. Lars Ricken (BORUSSIA DORTMUND-Juventus, 1997)

Lars Ricken ei ollut vakituinen avauskokoonpanon pelaaja, mutta hän osoittautui todella tärkeäksi Mestarien liigan pudotuspeleissä kaudella 1996-97. Keskikenttäpelaaja teki maalin sekä puolivälierissä että välierissä. Finaalissa hän ehti olla kentällä minuutin ennen kuin laukoi Dortmundin ratkaisevan kolmannen maalin Juventuksen verkkoon.

3. Juliano Belletti (BARCELONA-Arsenal, 2006)

Sol Campbellin 37. minuutilla puskema maali piti alivoimalle joutuneen Arsenalin pitkään johdossa. Belettin sisääntulo muutti kaiken. Beletti oli periaatteessa oikea pakki, mutta käytännössä häntä käytettiin "ylimääräisenä" laiturina. Vaihdon vaikutukset näkyivät heti. Arsenal ei pystynyt vastaamaan Belettin nousuihin. Ensin Samuel Eto'o tasoitti, ja lopulta Beletti teki voittomaalin.

2. Teddy Sheringham ( MANCHESTER UNITED-Bayern München, 1999)

Sir Alex Ferguson vaihtoi Sheringhamin sisään 67. minuutilla, kun Manchester United jahtasi epätoivoisesti tasoitusta ottelua hallinneen Bayernin verkkoon. Sheringham iski lopulta 91. minuutilla maalin, joka näytti vievän ottelun jatkoajalle. Kunnes...

1.Ole Gunnar Solksjär ( MANCHESTER UNITED-Bayern München, 1999)

Sir Alex Ferguson teki uransa parhaat vaihdot saman puoliajan aikana. Solskjär tuli kentälle 15 minuuttia Sheringhamin jälkeen, kun Ferguson iski kaikki munat samaan koriin. Solskjär teki kuuluisan voittomaalinsa vain kaksi minuuttia Sheringhamin tasoituksen jälkeen.

Lyö vetoa tämän vuoden Mestarien liigan finaalista täällä!