AIK palaa pelikentälle ilman Ivan Turinaa


AIK ei ole vieläkään voittanut uudella kotiareenallaan. Helpommaksi se ei muutu tänäänkään, kun sarjan kärkipaikkaa jahtaava IFK Göteborg tulee kylään.

Illan ottelussa päähuomio on kuitenkin toisaalla. AIK pelaa ensimmäisen ottelunsa maalivahtinsa Ivan Turinan traagisen kuoleman jälkeen. Pidetty maalivahti lähti keskuudestamme aivan liian aikaisin, ja tunteet ovatkin varmasti pinnassa. AIK on järjestänyt jo keräyksiä ja useita muita tapoja osoittaa tukea Turinan perheelle. Seuran nettisivut kertovat asiasta lisää.

IFK Göteborg menetti viikonloppuna sarjajohdon Helsingborgille, joka voitti Syrianskan 1-0. Kun Malmökin pelasi tasan, Göteborg putosi kolmanneksi. Se asia muuttuu kuitenkin nopeasti, jos Änglarna voittaa tänään. Helsingborg on vain pisteen verran IFK:n edellä.

IFK Göteborgin kausi on alkanut hienosti neljällä voitolla ja kahdella tasapelillä. Edellinen kamppailu sarjakakkosta Malmöä vastaan päättyi 1-1. Sam Larsson tasoitti ottelun IFK:lle 94. peliminuutilla. Länsirannikon suurseura on luopunut viime kauden pelityylistään. Silloin IFK Göteborg yritti pelata Barcelona-tyylistä, pallonhallintaan ja syöttelyyn perustuvaa jalkapalloa. Nyt IFK pelaa perinteisellä 4-4-2-ryhmityksellä ja painottaa nopeita suunnanmuutoksia ja aiempaa suoraviivaisempaa peliä. Se on selvästi ollut eduksi joukkueelle ja hyökkääjä Tobias Hysénille.

AIK:n kausi ei ole toistaiseksi ollut yhtä hyvä. Kuudesta ottelusta on kasassa yhtä monta pistettä, kiitos yhden voiton ja kolmen tasapelin. Lisäksi kotivoitto on vielä ottamatta. Tänään joukkue janoaa sitä varmasti erityisen paljon, koska koko ryhmä pelaa tänään Turinan muistolle. Gnagetilta ovat sivussa pelikieltoa kärsivät Ibrahim Moro ja Robin Quaison sekä puolustaja Nicklas Backman, jonka odotetaan olevan sivussa harjoituksissa tulleen vamman takia.

Kertoimet: AIK - Göteborg

1. 2,35
X.
3,20
2.
3,05

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!