Allsvenskan: AIK vahvoilla kauden yllättäjää vastaan


Åtvidaberg on ollut Allsvenskan-kauden suuri yllättäjä. Viime aikoina esitykset ovat kuitenkin olleet enemmän sitä, mitä kauden alla odotettiin. Onko ÅFF:stä kiusaamaan kovavireistä AIK:ta?

AIK oli kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa ennen viime kierroksen Malmö-kamppailua. Niistäkin kymmenestä ottelusta vain kaksi päättyi tasan, eli Gnaget voitti peräti kahdeksan ottelua kymmenestä. Samalla tukholmalaiset nousivat sarjakärjen tuntumaan. 0-1-tappio Malmölle oli kuitenkin kova isku, sillä AIK:n ero sarjakärkeen - joka on juuri Malmö - kasvoi kuuteen pisteeseen. MFF:n ja AIK:n välissä majailevat myös IFK Göteborg ja Helsingborg.

Realismi on ilmeisesti löytänyt tiensä Åtvidabergiin. Kauden suuri yllättäjä on nyt neljän ottelun voitottomassa putkessa. Edellisellä kierroksella tuli käkättimeen sarjan heikoimpiin joukkueisiin kuuluvalta Halmstadilta. ÅFF on edelleen sarjan ylemmällä puoliskolla, mutta nykytahdilla se liukuu hitaasti mutta varmasti alemmas. Kaiken lisäksi joukkueen tähti Viktor Prodell siirtyi Belgiaan.

AIK:n Celso Borges ja Martin Mutumba pelasivat tahoillaan maaotteluissa Malmö-tappion jälkeen. Borges teki kaksi maalia, kun Costa Rica kukisti Dominikaanisen Tasavallan.

Åtvidabergin mahdollisuuksia ei voi tyrmätä, vaikka AIK onkin suosikki. Halmstad-tappiosta huolimatta on syytä muistaa, että ÅFF on ottanut tällä kaudella neljä pistettä Elfsborgilta. Se voitti myös AIK:n kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. AIK taitaa kuitenkin tänään olla liian kova.

Kertoimet: AIK - Åtvidabergs FF

1. 1,45
X. 4,35
2. 7,00

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!