Allsvenskan: AIK:lle luvassa vaikea iltapuhde


AIK kärsi viimeksi kirvelevän tappion häntäpään Halmstadille. Lauantaina tavoitteena on kurssin korjaus, kun vastassa on sarjassa eniten tasapelejä pelannut Gefle. Vierasjoukkue pelaa edelleen sarjapaikastaan.

AIK:n on hieman kadottanut virettään viime aikoina. Ruotsin cupissa tuli lähtö kolmannen sarjatason Sandvikens IF:lle ja edellisessä liigaottelussa Halmstad oli kotikentällään vahvempi maalein 1-0. Kuntopuntari näyttää kuitenkin edelleen hyvältä: 13 viime ottelun saldo on yhdeksän voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Tappiotkin ovat tulleet lukemin 0-1, ja toisen niistä Gnaget kärsi sarjakärki Malmölle.

AIK joutui tekemään Halmstad-otteluun paljon muutoksia. Martin Lorentzson, Alexander Milosevic ja Robin Quaison olivat sivussa. Ebenezer Ofori teki Allsvenskan-debyyttinsä oikealla laidalla, vaikka hän on ennen kaikkea vasemman laidan pelaaja. Ibrahim Moro korvasi Quaisonin keskustassa. AIK ei päässyt ottelussa omalle tasolleen kuin hetkittäin. Tappiosta huolimatta sarjatilanne on AIK:n kannalta hyvä. Helsingborg on kolme pistettä edellä, sarjakärki MFF:ään eroa on kuusi pinnaa. Lauantain ottelu on kuitenkin erittäin tärkeä, sillä pistemenetys tarkoittanee eron kasvamista tasapisteissä olevaan IFK Göteborgiin ja muihin kärkijoukkueisiin.

Gefle on pelannut eniten tasapelejä Allsvenskanissa. Joukkueen 21 ottelusta puolet on päättynyt tasan. Viimeksi Gefle hävisi kotonaan Helsingborgille 1-2, vaikka johti jo 1-0. Sitä ennen ottelu samoilla sijoilla pyörivää Halmstadia vastaan päättyi, kuinka ollakaan, tasan. Kolme kierrosta sitten Gefle kukisti Mjällbyn.

AIK on lauantaina selkeä suosikki kertoimella 1,47. Gefle on kuitenkin osoittanut laittavansa hyvin kampoihin kärkijoukkueille, ja kolmesta viime ottelustaan kaksi hävinneen AIK:n tilanne on hankala. Ottelu voi oikeastaan päättyä miten tahansa. Gefle lähtee todennäköisesti otteluun puolustusvoittoisella taktiikalla, mikä nostaa tasapelin todennäköisyyttä. AIK:n olisi kuitenkin nyt noustava tasolleen kahden tappion jälkeen, muuten mestaruushaaveiden suhteen alkaa näyttää tukalalta.

Kertoimet: AIK - Gefle

1. 1,47
X. 4,25
2. 6,75

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!