Allsvenskan: Brommapojkarnalla mahdollisuus yllättää Skoonessa


Helsingborg on menettänyt asemiaan Allsvenskania johtavaan Malmöön nähden, joten perjantaina Brommapojkarnaa vastaan HIF:n on syytä saada uutta ilmaa siipiensä alle. Helsingborg pääsee otteluun voitto allaan, mutta sitä ennen se nappasi kolmesta edellisestä ottelustaan vain yhden pisteen.

Kauden toinen puolisko on ollut Helsingborgille vaikea, joten viime kierroksen 2-1-voitto Geflestä tuli tarpeeseen. Joukkue oli tappiolla jo 20 minuutin kohdalla, mutta onnistui kääntämään kamppailun edukseen. Maalinteossa onnistuivat Arnór Smárasson ja Imad Khalili.

Brommapojkarna pelasi heti kesätauon jälkeen neljä huonoa ottelua, mutta on nyt parantanut otteitaan. Sarjasijoitus on silti edelleen viimeistä edellinen. 6. heinäkuuta kärsityn Kalmar FF -tappion jälkeen BP on voittanut kolmesti, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kerran. 21 pistettä kerännyt Brommapojkarna on tasapisteissä Halmstadin kanssa. Gefle on yksi ja Häcken sekä Öster kolme pistettä edellä. Sarjataulukon häntäpäässä on niin tasaista, että jokainen ottelu on Brommapojkarnalle todella tärkeä. Kelkasta on jäänyt vain Syrianska, joka on sarjajumbona kerättyään vain 10 pistettä.

Helsingborg nousi taannoin IFK Göteborgin vieraana 0-2-tappioasemasta 4-2-voittoon, mutta sen jälkeen tankki näytti olevan tyhjä. Ensin Djurgården oli vahvempi, sen jälkeen Helsingborg jäi maalittomaan tasapeliin IFK Norrköpingiä vastaan ja lopulta Mjällby nappasi HIF:stä 4-3-voiton. Gefle-voitto ja etenkin toisen puoliajan hyvä esitys toivat kuitenkin uutta virtaa.

Helsingborg on lähtökohtaisesti ennakkosuosikki, mutta Brommapojkarna on pelannut viime aikoina vakuuttavasti. Kotivoittoon on vaikea täysin luottaa, kiitos Helsingborgin ailahtelevuuden.

Kertoimet: Helsingborg - Brommapojkarna

1. 1,28
X. 5,40
2. 9,00

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!