Allsvenskan: "Chippen" siivittää Mjällbyn kotivoittoon


Mjällby 2,25, tasapeli 3,30, Örebro SK 3,10

Mjällby pelaa jo toisen peräkkäisen kuuden pisteen ottelunsa sarjan häntäpäässä. Viime viikolla Gefle rutisti sölvesborgilaisista 1-0-voiton. Tänään vastassa on pykälän ylempänä karsijan paikalla majaileva Örebro SK, joka on pisteen edellä lauantain isäntiään.

Uuden päävalmentaja Anders Linderothin aikakausi on Gefle-tappiosta huolimatta käynnistynyt positiivisesti, sillä Linderothin ensimmäisessä ottelussa Mjällby kukisti IFK Göteborgin. Lisää hyviä uutisia tulee tänään, kun käytännössä hyvää hyvyyttään seuraa loppukauden edustava Christian Wilhelmsson on pelikelpoinen. Ulkomaiden kentillä rutinoitunut Wilhelmsson on erinomainen lisä Mjällbyn ryhmään. Marcus Ekenbergin poissaolo on kuitenkin kova isku.

Örebro on odotetusti putoamistaistossa. ÖSK:n kausi alkoi melko hyvin kahdella voitolla ja tasapelillä, mutta huhtikuun jälkeen voittoja ei olekaan enää tullut. Takana on jo 11 voitotonta ottelua. Örebro on Geflen ohella sarjan tasapelikone seitsemällä tasurillaan, mutta pelkillä pistejaoilla ei yleensä kovin pitkälle pötkitä.

Paremman vireen, kotiedun ja "Chippen" Wilhelmssonin paluun tuoman nosteen takia kotijoukkue on Strandvallilla suosikki. Kotivoitto.

Åtvidabergs FF 2,55, tasapeli 3,30, Kalmar FF 2,65

Nopealla vilkaisulla sarjataulukkoon kauden yllättäjä Kalmar olisi helppo nostaa kamppailun suosikiksi. Joukkue on kuitenkin saanut seitsemästä edellisestä ottelustaan kasaan vain neljä pistettä. Europaikat ovat vielä iskuetäisyydellä, mutta tällä menolla harmaa keskikasti kutsuu nopeasti.

Åtvidaberg on jäänyt ilman voittoa kahdesti peräkkäin, mutta se on pelannut molemmat ottelut vieraskentällä. Tässä onkin kenties koko lauantain ottelun avain: Åtvidaberg elää ja kuolee kotiotteluidensa varassa. ÅFF on ottanut kauden kaikki viisi voittoaan Kopparvallenin tekonurmella. Kotona pisteitä on tullut 17, vieraissa kolme. Ero on merkittävä.

Sama pätee Kalmariin. Sarjavitonen voitti kauden kolme ensimmäistä vierasotteluaan, mutta sen jälkeisistä viidestä vierasottelusta mukaan on tarttunut kaksi pistettä.

Kahden huonovireisen joukkueen kohtaamista on vaikea ennakoida. Etenkin Åtvidabergin leirissä hälytyskellot soivat varmasti, sillä karsijan paikalla Örebro hengittää niskaan vain neljän pisteen päässä. Kotietu puoltaa isäntiä, mutta ennakkoasetelma on lähes 50/50. Hyvin maksava tasapeli voi osoittautua erinomaiseksi kokeiluksi vedonlyönnissä.

ÅFF joutuu otteluun ilman loukkaantuneita Bruno Marinhoa ja Imad Zataraa sekä pelikiellossa olevaa Daniel Sjölundia. Kalmarin riveistä puuttuvat Stefan Larsson sekä Ismael Silva Lima (pelikielto). Siirtoikkunan aikana seura myi Sebastian Anderssonin ja Melker Hallbergin.

Lyö Vetoa Allsvenskanista Täällä!