Allsvenskan: Elfsborg ja Kalmar kohtaavat kuuden pisteen ottelussa


Elfsborg putosi Mestarien liigasta, joten keskittymisen voi suunnata taas täysin kotiliigaan. Lauantaina hallitseva mestari kohtaa kuuden pisteen ottelussa Kalmarin.

Elfsborg teki selväksi, että tällä kaudella se lataa haulinsa Mestarien liigaan. Retki päättyi keskiviikkona, kun joukkue pelasi kotonaan maalittoman tasapelin Celticiä vastaan. Viikkoa aiemmin Celtic voitti ensimmäisen osaottelun 1-0. Elfsborgin on siis aika palauttaa katseensa Allsvenskaniin, jossa se on viime aikoina menettänyt asemiaan kärkipäässä.

Lauantain vierailija Kalmar on 31 pisteellään viidentenä kolme pistettä Elfsborgia edellä. Neljäntenä olevalla IFK Göteborgilla on 32 pistettä, kolmossijaa jakavilla AIK:lla ja Malmöllä 35 pinnaa.

Päivän ottelu on kummallekin tärkeä taistelussa sijoista neljän parhaan joukkoon. Kalmar on viime aikoina ollut joukkueista parempi, sillä se seilaa seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa. Sarjaan kuuluu neljä voittoa ja kolme tasapeliä. Elfsborg hävisi edellisen ottelunsa AIK:lle 1-2. Edellinen voitto on kesäkuun viimeiseltä päivältä. Sen jälkeen Elfsborg on hävinnyt kahdesti ja pelannut kaksi tasapeliä.

On mielenkiintoista nähdä, miten Mestarien liiga -taipaleen päättyminen vaikuttaa Elfsborgiin. Viime aikoina on ollut ilmiselvää, että kiinnostus Allsvenskaniin on ollut kateissa. Hallitseva mestari on kuitenkin aiemminkin tällä kaudella osoittanut, että se pystyy nousemaan alamaista. Kenties Kalmarista tuleekin uuden nousun ensimmäinen uhri.

David Elm siirtyi äskettäin Elfsborgista Kalmariin. On mielenkiintoista nähdä, mihin hän kykenee ex-seuraansa vastaan. Elmin maalikerroin on 5,60. Elfsborg on puolestaan vahvistanut rivejään tanskalaisella Mikkel Beckmanilla.

Odotettavissa on todella tasainen ottelu. Pistepotin kertymisestä huolimatta Kalmar ei ole erityisemmin vakuuttanut viime aikoina. 1-0-kotivoitto Syrianskasta ja tasapeli Brommapojkarnaa vastaan eivät vielä ole hurjia taidonnäytteitä. Elfsborgilla on hyvä mahdollisuus saada junansa taas raiteilleen. Kalmar on tosin voittanut kolme vierasottelua peräkkäin.

Kertoimet: Elfsborg - Kalmar

1. 1,57
X. 3,90
2. 5,90

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!