Allsvenskan: Häcken isännöi AIK:ta europeliensä välissä


Häcken 2.50, tasapeli 3.15, AIK 2.85

Häcken on mukana tämän kauden Eurooppa-liigassa, jossa se onnistui torstaina nousemaan 0-2-tappioasemasta tasapeliin Sparta Prahan vieraana. Nasiru Mohammedin ja Rene Makondelen maalit antavat hyvät lähtökohdat torstain toiseen osaotteluun.

Maanantaina ohjelmassa on kuitenkin Allsvenskania. Moni uskoi Häckenin nousevan tällä kaudella kärkijoukkueeksi, mutta ennustus ei osunut. Häcken hävisi viimeksi kotonaan Kalmarille 0-1 ja sitä ennen vieraissa AIK:lle 0-2. Erityisesti maalittomuus on suuri huolenaihe. Viime kaudella Häcken teki 67 maalia. Tällä kaudella se on tehnyt vasta 19 osumaa, kun kaudesta on takana puolet. Viime kaudella hopealle yltänyt joukkue on nyt vasta kymmenentenä.

Hyökkäysrintamalla katseet kääntyvät AIK-ottelun alla Mostapha El Kabiriin. 25-vuotias hyökkääjä on tehnyt 15 pelaamassaan ottelussa 10 maalia. Hän on maanantaina ottelun todennäköisimpiä maalintekijöitä kertoimella 3,15.

Häcken saa takaisin riveihinsä reisivaivasta toipuneen Mohammed Ali Khanin. Maalivahti Christian Frealdssonin sopimusta ei jatkettu. Sen sijaan hisingeniläiset hankkivat riveihinsä IK Bragen alle 21-vuotiaiden joukkueen maalivahti Patrik Carlgrenin.

AIK on tällä erää selvittänyt vaikeutensa ja noussut kärkikahinoihin. Tukholmalaiset ovat sarjassa kolmantena tasapisteissä IFK Göteborgin kanssa. Sarjakärki Malmö on kolme pistettä edellä. Erityisesti menestyksestä on kiittäminen hyvin toimivaa puolustuspeliä. AIK on viidestä viime ottelustaan voittanut neljä ja pelannut yhden tasan. Maaliero näistä otteluista on komea 10-2. AIK:n voitto nollapelillä antaa kertoimen 5,40.

AIK:n riveistä puuttuvat kuitenkin pelikiellossa oleva Alexander Milosevic ja maajoukkueensa mukana oleva Celso Borges. Vierasvoitto ei olekaan minkäänlainen itsestäänselvyys. Häckenillä on potentiaalia nähtyä parempaan. Kyse on vain siitä, alkaako joukkue esiintyä potentiaalinsa edellyttämällä tasolla. AIK voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen vain kaksi viikkoa sitten maalein 2-0. Kenties Häckenin 2-2-tasapeli Eurooppa-liigassa on kuitenkin uusi alku. Ilmassa on tasapelin tuntua.

Lyö vetoa ottelusta täällä!