Allsvenskan: Helsingborg hakee sarjan kärkipaikkaa Halmstadissa


Helsingborgilla on menossa vaikea jakso, sillä se on voittanut kesätauon jälkeen vain kerran. Keskiviikkona vastassa on Halmstad, jonka voittamalla HIF nousisi sarjakärkeen.

Kesätauko pilasi siihen asti junan lailla vyöryneen Helsingborgin rytmin. Kolmesta tauon jälkeisestä ottelusta irtosi vain kaksi pistettä, mutta edellisellä kierroksella Öster kaatui vihdoin vakuuttavasti 3-0. Hyvän kevään pelannut Helsingborg nousee keskiviikkona sarjakärkeen, jos se voittaa Halmstadissa.

Halmstadille kesätauko tuli puolestaan sopivaan saumaan. Sen jälkeisistä neljästä ottelusta HBK on poiminut yhdeksän pistettä. Se on kova suoritus häntäpään joukkueelta, joka oli ennen kesätaukoa koko kaudella saanut kasaan kahdeksan pistettä. Halmstad on nyt sarjassa kolmantenatoista tasapisteissä Österin kanssa. Juuri Öster kärsi kuitenkin edellisellä kierroksella 0-3-tappion Helsingborgille, ja Halmstadilta vaaditaan keskiviikkona aika paljon, jotta siitäkään olisi Helsingborgin kaatajaksi. HBK:n voiton kerroin on 4,65.

Halmstad pelaa kotonaan, jossa se on hankkinut kuusi pistettä. Määrä on hieman alle puolet HBK:n koko kauden pistesaldosta. Kotietu ei kuitenkaan ole suuri lohtu, kun kylään tulee Helsingborg, joka ei ole hävinnyt vieraissa vielä kertaakaan. HIF tosin lähtee otteluun ilman Öster-ottelun tähteään Christoffer Anderssonia, joka lensi kahden keltaisen kortin myötä pihalle. Öster-ottelussa debyyttinsä teki uusi islantilaishankinta Arnór Smárason, jonka epäonnistunut laukaus muuttui syötöksi Anderssonin maaliin. Smárasonin peliaika jäi pieneksi, mutta Halmstadissa islantilaiselle on todennäköisesti luvassa enemmän peliaikaa.

Helsingborg nousee voitolla sarjakärkeen. Se on ennen otteluita pisteen jäljessä AIK:ta ja Malmöä, mutta on myös pelannut yhden ottelun vähemmän. Halmstad tuskin pystyy heittämään kapuloita rattaisiin.

Kertoimet: Halmstad - Helsingborg

1. 4,65
X. 3,70
2. 1,72

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!