Allsvenskan: Helsingborg ja IFK Göteborg hakevat asemia mestaruustaistoon


Allsvenskanissa haetaan maanantai-iltana asetelmia mestaruustaistossa, kun Helsingborg isännöi IFK Göteborgia. IFK Göteborg on viime aikoina pelannut isäntiään paremmin. Panoksena on Allsvenskanin kärkipaikka.

Vastakkain on kaksi sarjan huippujoukkueisiin kuuluvaa sikermää. IFK Göteborg on 28 pisteellään toisena, Helsingborg kolmantena pisteen verran pienemmällä potilla. Illan ottelun voittaja nousee sarjakärkeen ohi Malmön, jolla on 29 pistettä. Kärkikolmikkoa jahtaavat Elfsborg, AIK ja Åtvidaberg, joilla kaikilla on kasassa 26 pistettä.

IFK Göteborg on voittanut kaksi edellistä otteluaan. Ensin irtosi 2-1-vierasvoitto IFK Norrköpingistä, sen jälkeen 4-2-voitto Mjällbystä. Mattias Bjärsmyr kuitenkin loukkaantui harjoituksissa ottelun alla. Hän on sivussa noin neljä viikkoa. Toisaalta kaksi maalia kahdessa viime ottelussa tehnyt Robin Söder näyttää löytäneen maalijyvänsä. Tobias Hysén jatkaa maalien iskemistä tasaiseen tahtiin. Mjällbyn verkkoon Hysén laukoi kaksi palloa. IFK Göteborg on ollut maajoukkuetauon jälkeen parempi kuin ennen sitä. Ennen taukoa Änglarna jäi tasapeliin Gefleä vastaan ja hävisi Österille.

Illan isäntä Helsingborg ei ole ollut yhtä kovassa iskussa kuin illan vierasjoukkue. Edellisessä ottelussaan HIF kärsi 1-2-kotitappion AIK:lle, ennen sitä Helsingborg jäi tasapeliin Kalamrin vieraana. Åtvidabergistä joukkue sentään otti kotonaan tärkeän 3-0-voiton. IFK Göteborg -ottelun avauskokoonpanoon nousevat todennäköisestä Alvaro Santos ja May Mahlangu. Näin ollen Mahlangun ja Ardian Gashin muodostama tutkapari yhdistetään. Helsingborg ei ole hävinnyt sitten viime kauden AIK-vierasottelun, kun kyseinen kaksikko on pelannut yhdessä.

IFK Göteborgin vierasesitykset eivät ole toistaiseksi olleet järin vakuuttavia. Seitsemästä ottelusta saldo on kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Helsingborg on ollut kotonaan vahva, vaikka viimeksi AIK hakikin Olympialta pisteet. Ennen sitä HIF:n kotisaldo näytti viittä voittoa ja yhtä tappiota. Kotiedulla voi hyvinkin olla ratkaiseva merkitys maanantain huippuottelussa.

Kertoimet: Helsingborg - IFK Göteborg

1. 1,90
X. 3,40
2. 4,15

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!