Allsvenskan: IFK Göteborg ja Djurgården kohtaavat klassikko-ottelussa


Allsvenskan jatkuu IFK Göteborgin osalta klassikkokohtaamisella Djurgårdenia vastaan. Göteborg oli taannoin rangaistuspotkukilpailussa vahvempi Ruotsin cupin finaalissa Djurgårdenia vastaan. Tukholmalaiset ovat kuitenkin pelanneet viime aikoina hyvin.

Djurgårdenin kevät oli skandaalien ja tappioiden sävyttämä. Rautakamiinat voittivat vasta kahdeksannella kierroksella nousemalla tappioasemasta alivoimalla 3-2-voittoon Malmöä vastaan. Sen jälkeen Djurgården on voittanut kaksi ottelua ja pelannut yhden tasan.

IFK Göteborg ja Djurgården kohtasivat juuri ennen maajoukkuetaukoa Ruotsin cupin finaalissa, jonka IFK vei rankkareilla. Myös IFK:n kolmen viime ottelun saldo näyttää kahta voittoa ja yhtä tappiota. Edellisellä kierroksella Änglarna hävisi kuitenkin yllättäen Österille 0-2.

Djurgården on onnistunut nousemaan sarjataulukon jumbosijoilta hyvien tulostensa myötä. Lisävoittoja kuitenkin tarvitaan, jotta putoamispeikko karkaisi harteilta. Voitto IFK Göteborgista nostaisi Djurgårdenin kahdeksanneksi tasapisteisiin Åtvidabergin kanssa. Tappio puolestaan saattaisi pudottaa Eläintarhan putoamisviivan alapuolelle.

IFK Göteborg menetti hieman otettaan ennen taukoa. Maajoukkuetauko tuli muutenkin sopivaan aikaan, sillä joukkue kärsi loukkaantumisista. Nyt sairastupa on tyhjenemään päin, mutta Mattias Bjärsmyr ja Kjetil Waehler ovat yhä sivussa. Laskevasta trendistä huolimatta IFK on maanantaina suosikki. Göteborg on pelannut läpi kauden vahvasti, ja oikeastaan vain Öster-tappio oli selkeä tahra Enkeleiden saldoon.

Djurgårdenin riveistä sivussa ovat loukkaantuneet Jesper Arvidsson ja Vytautas Andriuskevicius.

Kertoimet: IFK Göteborg - Djurgården

1. 1,60
X. 3,85
2. 5,25

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!