Allsvenskan: IFK Göteborg vierailee Tukholmassa


Allsvenskanissa viimeistä edellisenä oleva Brommapojkarna kohtaa lauantaina sarjakärkeen nousseen IFK Göteborgin

Malmö on vielä IFK Göteborgin kanssa tasapisteissä sarjakärjessä, joten kärkipään taistelu on todella tiukka. Brommapojkarna puolestaan taistelee säilymisensä puolesta, mutta tällä hetkellä Tukholman lähiöseura on kahden suoran putoajan joukossa.

Brommapojkarnan kausi on ollut tasaisen vaikea. Tahti ei ole kesätauon jälkeen parantunut tippaakaan, vaan tilille on tullut vain yksi piste 12 mahdollisesta. Neljän viimeisen ottelun maaliero on kahdeksan uunia pakkasella; joukkue on tehnyt kaksi ja päästänyt kymmenen maalia. Siihen paikkaan ei ole helppo kohdata Allsvenskanissa vähiten maaleja (12) päästänyttä IFK Göteborgia. Kotikenttäetu voi hieman avittaa Brommapojkarnaa, sillä se on ottanut kymmenestä pisteestään yhdeksän kotoisalla Grimsta IP:llä.

IFK Göteborg pelasi viimeksi kärkikamppailussa tasapelin Helsingborgia vastaan. Piste nosti Änglarnan Malmön kanssa tasapisteisiin. Ennen HIF-tasuria IFK voitto Mjällbyn ja IFK Norrköpingin. Joukkue ei ole siis vielä hävinnyt kesätauon jälkeen.

IFK Göteborg isännöi joukkueiden edellistä kohtaamista huhtikuussa ja voitti ottelun 2-0. Brommapojkarnan voitto on paljon pyydetty, mistä kertoo myös kotivoiton kerroin 4,70. Kummallakin joukkueella on panosta, mutta Göteborg on aivan eri tason nippu kuin kotijoukkue. On vaikea kuvitella, että Brommapojkarnan alavire kääntyisi sarjakärkeä vastaan. IFK:n motivaatiota nostaa se, että niskaan hengittävä Helsingborg on pelannut ottelun vähemmän. IFK tarvitsee siis jokaisen pisteen pitääkseen skoonelaisjoukkueen takanaan.

Kertoimet: Brommapojkarna - IFK Göteborg

1. 4,70
X. 3,55
2. 1,75

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!