Allsvenskan: joko Friends Arenalla nähdään ensimmäinen Allsvenskan-osuma?


AIK:n alkukausi Allsvenskanissa on ollut takkuinen. Keskiviikkoiltana Friends Arenalla vierailee Malmö kahden oletetun kärkipään joukkueen kohtaamisessa.

Malmö onkin aloittanut kauden odotusten mukaisesti. Kolmen kierroksen jälkeen MFF on sarjakakkosena tasapisteissä kärjessä olevan IFK Göteborgin kanssa. AIK:lla on ollut tuskaisempaa, sillä kasassa on vain yksi piste. Kausi alkoi aivan kelvollisella 2-2-tasapelillä Elfsborgin vieraana, mutta maaliton tasapeli kotiavauksessa Syrianskaa vastaan ja vierastappio Åtvidabergille olivat pettymyksiä.

AIK:lla on kuitenkin hyvät lähtökohdat keskiviikon otteluun, sillä Malmöllä on jo nyt loukkaantumishuolia. Johan Dahliniin iski noidannuoli ennen Kalmar-ottelua, Ivo Pekalski joutui huilaamaan välilevyn pullistuman takia ja Pontus Jansson sairasteli. Lisää oli tulossa, sillä Kalmar-ottelun tuoksinassa Erik Johansson loukkasi jalkansa ja hänet korvannut Alexander Blomqvist joutui jättämään kentän ristisidevamman takia pelattuaan vain muutaman minuutin. Myöskään Daniel Andersson ei ole käytettävissä.

AIK menetti ennen kauden alkua Mohamed Banguran, mutta hankki tilalle Nabil Bahouin ja Kennedy Igboananiken kaltaisia pelaajia. Tuloksia ei ole kuitenkaan vielä tullut. Kauden tähdeksi uumoiltu Henok Goitom aloitti hyvin tekemällä maalin Elfsborgia vastaan, mutta loukkaantuminen pakotti pelaajan sivuun Syrianska-ottelusta. AIK:lta huilaa polvivaivainen toppari Niklas Backman. Toppariparina pelaavat Alexander Milosevic ja Per Karlsson.

Pelissä on enemmänkin kuin kolme pistettä. Yksikään Allsvenskan-joukkue ei ole vielä tehnyt maalia Friends Arenalla. AIK haluaa varmasti tehdä kotikenttänsä avausmaalin itse. Luvut ovat AIK:n puolella, sillä Malmö on panostanut ennen kaikkea puolustuspeliin ja loukkaantumishuolet pakottanevat siihen nytkin. Malmö voitti Gnagetin viimeksi vuonna 2009, jolloin Agon Mehmeti onnistui maalinteossa.

Friends Arenan kaikkien aikojen ensimmäisen maalin teki muuten eräs monille tuttu Malmö-legenda nimeltä Zlatan Ibrahimovic.

Kertoimet: AIK - Malmö FF

1. 2,25
X. 3,25
2. 3,20

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!