Allsvenskan: Kalmar hakee tappiottomalle putkelleen jatkoa


Kalmar FF:n paluu kesätauolta on ollut lähes täydellinen, sillä joukkue on viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Brommapojkarna sai viime kierroksella helpotustaan vaikeaan tilanteeseensa, kun se yllätti IFK Göteborgin. Kalmar-ottelu tarjoaa myös mahdollisuuden revanssiin.

Kalmar ja Brommapojkarna kohtasivat kaksi kierrosta taaksepäin. Silloin Kalmar haki 1-0-vierasvoiton. Kalmar on myös kesätauon jälkeen ollut vieraitaan parempi, sillä sen saldo viidestä viime ottelusta on kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. Brommapojkarna oli hävinnyt kolmesti peräkkäin ennen kuin se yllätti IFK Göteborgin.

Brommapojkarnan tilanne näyttää sarjataulukon perusteella tukalalta, mutta täysi pistepotti IFK:ta vastaan ei silti ollut täydellinen shokkiuutinen. Joukkue pelasi erittäin hyvin myös edellisessä kohtaamisessa Kalmaria vastaan. Brommapojkarna oli ajoittain parempi joukkue kentällä, mutta alavireiselle joukkueelle tyypillisesti maalintekopaikkojen hyödyntäminen oli vaikeaa. Voitto IFK Göteborgista saattoi olla uusi alku. Tällä hetkellä Brommapojkarna on sarjassa viimeistä edellisenä ja putoamisviivan alla, mutta 11. sijalla olevaan Djurgårdeniin on eroa vain kolme pistettä.

Kalmar on voittanut kaksi vierasottelua peräkkäin. Brommapojkarnan lisäksi tien päällä kaatui Häcken. Kalmar on myös vahva kotijoukkue, sillä se ei ole hävinnyt Guldfågeln Arenalla tällä kaudella vielä kertaakaan. Tuntuu kaukaa haetulta, että Brommapojkarnasta olisi katkaisemaan putkea, mutta toisaalta IFK-voiton ansiosta tukholmalaisten itseluottamus on koholla. Kalmar on ennakkosuosikki, mutta Brommapojkarnan yltäminen pisteille ei olisi ihme.

Kertoimet: Kalmar - Brommapojkarna

1. 1,56
X. 3,85
2. 6,00

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!