Allsvenskan: Kalmarilla haastava iltapuhde Helsingborgia vastaan


Kalmar FF on sunnuntaina tiukan paikan edessä, kun vieraaksi tulee sarjakärki Helsingborg. Vierasjoukkue on hävinnyt viimeksi huhtikuun puolivälissä.

Helsingborgille ottelu on ensimmäinen maajoukkuetauon jälkeen. Kalmar on sitä vastoin ollut kovassa otteluruuhkassa, sillä se pelaa jo kolmannen ottelunsa tauon jälkeen. Helsingborg on jyrännyt tähän mennessä kuin juna ja hävinnyt vasta kerran. Kalmarin on toivottava, että juhannusjuhlinta ja -lepo ovat vieneet Helsingborgilta parhaan terän.

Kotikenttäetu tulee Kalmarille tarpeeseen. Joukkue ei ole vielä hävinnyt Guldfågeln Arenalla. Edellinen ottelu IFK Norrköpingiä vastaan päättyi 2-2, vaikka IFK:n voittokaan ei olisi ollut vääryys. Helsingborg on kuitenkin ollut vahva myös vieraskentillä, joista se on napannut kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. HIF ei ole antanut juuri mitään palaa selvästi heikommille joukkueille. Yksi osoitus Helsingborgin vahvuudesta ja vakuuttavasta hyökkäyspelistä on edellisen ottelun 3-0-voitto Åtvidabergistä.

Helsingborgin pelituntuman puute ja kotietu ovat Kalmarin vahvuuksia, mutta Helsingborg saattaa hyvinkin jatkaa siitä mihin ennen taukoa jäi. Sarjakärki pelaa sitä paitsi vain kaksi ottelua ennen Allsvenskanin kesätaukoa. Niistä toinen on kotiottelu AIK:ta vastaan. Vierasvoitto on sunnuntaina täysin saavutettavissa.

Kertoimet: Kalmar FF - Helsingborg

1. 3,80
X. 3,40
2. 1,97

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!