Allsvenskan: Malmö ja Åtvidaberg kohtaavat huippuottelussa


Åtvidaberg on yllättänyt jo niin pitkään, ettei sen menestys Allsvenskanissa enää ole yllätys. Tänään ÅFF hakee revanssia Malmö FF:stä.

Åtvidabergin tavoite oli säilyä sarjassa, mutta jotenkin seura on onnistunut sotkemaan itsensä kärkipään taistoihin. Joukkue on seitsemäntenä kerättyään 26 pistettä, eli pinnoja on koossa yhtä paljon kuin sarjassa neljäntenä ja viidentenä olevilla AIK:lla ja Elfsborgilla. Malmön ja Åtvidabergin kohtaaminen on kärkikamppailu, vaikka välissä on useampi sarjasijoitus; voitolla Åtvidaberg nousisi tasapisteisiin Malmön kanssa.

Åtvidaberg on voittanut kesätauon jälkeen neljä ottelua peräkkäin. Viimeksi kaatui Elfsborg vieraissa maalein 1-0. Enää ei ole syytä pohtia sitä, miten Åtvidaberg voi kuulua sarjan kärkiryhmiin. Jos joku ennen kauden alkua olisi tarjonnut ÅFF:lle yhteensä kolme pistettä kahdesta ottelusta Malmöä ja AIK:ta vastaan, se olisi kelvannut joukkueelle varsin hyvin. Nyt sillä on kuitenkin täydet mahdollisuudet ottaa enemmänkin pinnoja. Åtvidabergin vierassaldo näyttää kolmea voittoa, kolmea tappiota ja kahta tasapeliä. Lukema on kelvollinen, etenkin kun joukkue on voittanut kaksi edellistä vieraspeliään.

Malmö on pelannut ailahtelevasti viime aikoina. Ensin se hävisi kotonaan Häckenille 1-3, mutta voitti seuraavassa pelissä Geflen 3-1. Malmöä rasittaa myös urakka Eurooppa-liigassa. Sekin tuo otteluun oman lisämausteensa.

Malmöä pidetään selvänä suosikkina kertoimella 1,50, mutta Åtvidaberg on yllättänyt monesti aiemminkin. Malmö pelasi vielä torstaina Eurooppa-liigaa, joten vierasmenestys ei ole mahdottomuus.

Kertoimet: Malmö - Åtvidaberg

1. 1,50
X.
4,00
2.
6,50

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!