Allsvenskan: Mjällby haastaa kovavireisen AIK:n


Kovavireinen AIK jatkaa kärkijahtiaan illalla Mjällbyä vastaan. AIK on hävinnyt virallisen ottelun Mjällbylle viimeksi vuonna 1985.

Tilastoon kannattaa tosin suhtautua varauksella, sillä joukkueet ovat kohdanneet sen jälkeen vain yhdeksän kertaa. Mjällbyn nykyisen Allsvenskan-taipaleen aikana AIK on ottanut keskinäisistä otteluista kolme voittoa, kolmesti on päädytty tasapeliin.

AIK on kovassa iskussa ja kolmen ottelun voittoputkessa. Gnaget palasi maajoukkuetauolta voittamalla Brommapojkarnan kotonaan 4-0. Viimeksi kaatui Helsingborg vieraskentällä maalein 2-1. Lähtökohdat ovat muutenkin hyvät, sillä joukkue on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin neljä pistettä edellä oleva Malmö FF. Tukholmalaisten nousu kohti kärkisijoja jatkuisi siis voitolla.

Mjällby aloitti kauden hyvin, mutta viime aikoina on sujunut hiljaisemmin. Viimeksi IFK Göteborg oli kotikentällään vahvempi maalein 4-2, sitä ennen MAIF hävisi kotonaan Kalmarille 0-2. Mjällbyn riveistä puuttuu pelikiellossa oleva Daniel Ivanovski sekä loukkaantunut Jasmin Sudic. Viktor Agardius sen sijaan palaa peliin sovitettuaan pelikieltonsa.

Useimmat asiat puhuvat kuitenkin hyvävireisen AIK:n puolesta. Mustapaidoilta puuttuu Brommapojkarnaa ja Helsingborgia vastaan hienosti pelannut Celso Borges, joka on Costa Rican maajoukkueen mukana. Alexander Milosevic huilaa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Ottelu on molemmille todella tärkeä, sillä AIK tavoittelee nousua sarjataulukossa ja Mjällbyn olisi saatava pelinsä raiteilleen vaikeiden aikojen päätteeksi. Kaiken lisäksi Mjällby nousisi voitolla tasapisteisiin AIK:n kanssa. Tukholmalaiset ovat kuitenkin olleet kotikentällään vahvoja ja hävinneet Friends Arenalla vain kerran. Siinäkin huhtikuisessa ottelussa Malmöä vastaan AIK oli pelillisesti parempi. AIK vienee siis ottelun, jos se pystyy jatkamaan viime aikojen otteitaan.

Kertoimet: AIK - Mjällby

1. 1,55
X. 4,00
2. 6,00

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!