Allsvenskan: Mjällby vahvoilla vieraissa Österiä vastaan


Österin vieraana piipahtava Mjällby näyttää olevan matkalla oikeaan suuntaan. Voitto pitää sölvesborgilaiset iskuetäisyydellä kärjestä ja häntäpään joukkuetta vastaan mikä tahansa muu tulos on pettymys.

Mjällbyn kausi on jatkunut niin kuin se alkoikin: tulokset ovat mitä sattuu, eikä yhtään huippujaksoa ole vielä osunut kohdalle. Kesätauon jälkeen MAIF hävisi kaksi ensimmäistä otteluaan ja pelasi sitten kaksi tasapeliä. Sen jälkeen voittotili aukesi vihdoin Djurgårdenia vastaan. Epätasaisista esityksistä huolimatta Mjällby on edelleen iskuetäisyydellä Allsvenskanin kärjestä, mistä suuri kiitos kuuluu tasaiselle sarjataulukolle. Mjällbyn kansoittamalta kahdeksannelta tilalta on vain viiden pisteen ero neljäntenä olevaan IFK Göteborgiin.

13:ntena olevalla Österillä on hieman tuskaisempaa. Öster on tasapisteissä jumbojoukkue Brommapojkarnanan kanssa, joten pisteille on kova tarve. Kesätauon jälkeinen aika on oikeastaan ÖIF:n koko kausi pienoiskoossa: kaksi pistettä viidestä ottelusta.

Kolme viikkoa sitten Mjällby isännöi joukkueiden edellistä kohtaamista, joka päättyi 1-1. Österin ei odotettu yltävän edes tasapeliin, vaikka Mjällbyllä olikin takanaan heikko jakso. Mjällby on koko kaudella voittanut vain kaksi vierasottelua ja nekin heti alkukaudesta.

Öster on niukka suosikki kertoimella 2,15, mutta ottelusta tulee varmasti tasainen. Siksi tasapeli ja vierasvoitto ovat kiinnostavampia pelivalintoja. Öster on kuitenkin kauden aikana yllättänyt useasti kotikentällään. Esimerkiksi IFK Göteborg ja Häcken ovat poistuneet Myresjöhus Arenalta tappiot niskassaan ja Helsingborgkin jäi tasapeliin. Österinkin peli on kuitenkin ailahtelevaa, eikä mikään viittaa orastavaan nousukuntoon.

Kertoimet: Öster - Mjällby

1. 2,30
X. 3,20
2. 3,15

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!