Allsvenskan: Skoonen derbyssä kuuma kärkikamppailu


Helsingborgs IF:n ja Malmö FF:n kohtaamiset ovat aina kuumia. Keskiviikkona panosta on kuitenkin poikkeuksellisen paljon, sillä tämänkertaisessa Skoonen derbyssä sarjakolmonen isännöi sarjakärkeä. "Olen ohjeistanut pelaajia nauttimaan tilanteesta", kertoo Helsingborg-valmentaja Roar Hansen seuran verkkosivuilla.

AIK:n voittanut IFK Göteborg on hyvässä vireessä ja nyt jo sarjassa toisena. Näyttää siltä, että Allsvenskanin mestaruustaisto ei ole vielä loppusuoralla. Jäljellä on kuusi kierrosta. Ennen keskiviikon kuumaa Skoonen derbyä sarjaa johtaa illan vierasjoukkue Malmö, jolla on 48 pistettä. IFK Göteborgilla pisteitä on 47. Kotijoukkue Helsingborgilla on ollut viime aikoina pieniä vaikeuksia, mutta joukkueella on silti kasassa 45 pistettä. Voittamalla keskiviikkona HIF nousisi sarjakärkeen.

Aiemmin tällä kaudella joukkueet pelasivat Malmössä 1-1-tasapelin. Hansen odottaa samankaltaista ottelua.
"Avointa peliä ja jonkin verran kamppailupelaamista. Ottelun hallinta siirtyy puolelta toiselle viiden minuutin jaksoissa. Vastakkain on kaksi joukkuetta, jotka haluavat pitää palloa", Hansen pohtii Helsingborgin verkkosivuilla. 

Malmö on viime aikoina ollut joukkueista paremmassa iskussa. Taivaansiniset ovatkin ottelun ennakkosuosikkeja. Helsingborg jäi edellisellä kierroksella sarjajumbo Syrianskaa vastaan 2-2-kotitasapeliin. Lisäksi paras maalintekijä Imad Khalili on pelikiellossa.
"Tarvitsemme juuri nyt kannattajiamme enemmän kuin koskaan. Täytyy ajatella niin, että leijakin nousee parhaiten vastatuulessa", Hansen kommentoi.

Malmö voitti viimeksi vieraissa IFK Norrköpingin 2-0. Myös Malmöllä on kuitenkin ollut ongelmansa viime kierroksilla. Joukkue on muun muassa hävinnyt Djurgårdenille ja pelannut tasan Österiä vastaan.

Luvassa on intohimoista ja tasaista jalkapalloa. Kumpikin joukkue tavoittelee Ruotsin mestaruutta. Tasaiset kertoimet kertovat ottelun ennakkoasetelmista olennaisen.

Kertoimet: Helsingborgs IF – Malmö FF

1. 2.70
X. 3.25
2. 2.60

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!