Allsvenskan: syttyykö Gefle Malmö-otteluun?


Gefle vastasi Eurooppa-liigan yhdestä suurimmista yllätyksistä, kun se nousi Anorthosis Famagustaa vastaan toisessa osaottelussa kolmen maalin tappioasemasta voittoon. Sunnuntaina vastassa on kotiliigassa sarjakakkonen Malmö. Jatkaako Gefle siitä, mihin Euroopassa jäi?

Geflen eurourakka näytti olevan käytännössä ohi, kun se hävisi ensimmäisen osaottelun Anorthosis Famagustalle vieraissa 0-3. Kotiottelussaan Gefle järjesti kuitenkin sensaation ottamalla 4-0-voiton. Allsvenskanissa tilanne on kuitenkin vaikea, sillä Gefle on vain pisteen verran putoamisviivan yläpuolella. On mielenkiintoista nähdä, oliko eurovoitto Geflelle buusti vai onko keskittyminen liikaakin Euroopassa. Gefle ja Malmö kohtasivat viimeksi noin kuukausi sitten Malmössä, jossa MFF otti 3-1-voiton. Sen jälkeen Gefle pelasi tasapelin IFK Norrköpingin kanssa ja meni jatkoon Eurooppa-liigassa.

Malmö näyttää vihdoin löytäneen otteisiinsa tasaisuutta. Joukkueella on kuitenkin se vahvuus, että se napsii pisteitä huonoillakin esityksillä. Kesätauon jälkeen Malmö voitti Syrianskan ja Elfsborgin, mutta hävisi sitten Häckenille kotonaan 1-3. Juuri Häcken-tappio sai ilmeisesti joukkueen hereille, sillä Malmö ei antanut Geflelle (3-1) ja Åtvidabergille (4-0) juuri minkäänlaisia mahdollisuuksia.

Gefle ei ole tällä kaudella pystynyt kertaakaan voittamaan kahta peräkkäistä Allsvenskan-ottelua. Sen kahdeksasta viime ottelusta seitsemän on päättynyt tasan. Putken ainoa tappio tuli Malmölle. Sunnuntainkin todennäköisin tulos on tasapeli tai vierasvoitto. Euromenestyksen jälkeen latautuminen MFF-otteluun voi olla vaikeaa siitäkin huolimatta, että Gefle tarvitsee kipeästi pisteitä säilyäkseen sarjassa.

Malmö nousisi voitolla takaisin Allsvenskanin piikkipaikalle pisteen Helsingborgin edelle.

Malmö on vieraissakin suosikki kertoimella 1,75. Geflen voitto ei tunnu kovin todennäköiseltä, mutta tasapeli on hyvin mahdollinen. Jos Geflellä on jokin vahvuus, se on tasapelien pelaaminen.

Kertoimet: Gefle - Malmö

1. 4,50
X. 3,60
2. 1,75

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!