Allsvenskanissa jännittävä kärkiottelu


Allsvenskanin kaksi eniten mestaruuksia voittanutta joukkuetta kohtaavat maanantaina. IFK Göteborg ja Malmö FF ovat myös Ruotsin kansainvälisesti meritoituneimmat joukkueet sekä Allsvenskanin maratontaulukon ykkönen ja kakkonen. Kattaus vain paranee, kun todetaan, että joukkueet muodostavat myös tämän hetken sarjataulukon kärkikaksikon.

Kummallakin joukkueella on kasassa neljä voittoa ja tasapeli, eli yhteensä 13 pistettä. Lippuja otteluun on myyty jo yli 15 000, joten luvassa on todellinen jalkapallojuhla.

IFK Göteborg on aloittanut Allsvenskanin kaikkein parhaiten. Avausottelusta irtosi 3-0-voitto Häckenistä ja viiden kierroksen jälkeen IFK on päästänyt vain yhden osuman. Vertailun vuoksi todettakoon, että murheellisella viime kaudella IFK:lla kesti kymmenen ottelua saada sama pistemäärä kasaan. Sarjasta pudonnut GAIS keräsi puolestaan koko kaudella vain 12 pistettä.

Enkeleiden kokoonpanossa on kuitenkin kysymysmerkkejä. Pontus Farnerudin pelaaminen on epävarmaa. Keskikentällä kauden loistavasti aloittanut Jakob Johansson on pelikiellossa. Daniel Sobralense ja Ludwig Augustinsson miehittävät sairastupaa.

Malmö aloitti kautensa tasapelillä Halmstadia vastaan, mutta sen jälkeen voittoja on tullut neljä peräkkäin. Putki oikeuttaa sarjassa kakkossijaan. MFF ei ole vakuuttanut ihan IFK Göteborgin malliin, vaikka tulokset puhuvat puolestaan. AIK-ottelussa Malmö oli käytännössä koko ottelun huonompi joukkue, mutta onnistui ratkaisemaan pelin lopussa, kun AIK jahtasi voittomaalia. Oikeastaan myös Åtvidaberg-ottelussa oli sama kaava; Malmö oli selvästi huonompi joukkue avausjaksolla, mutta käänsi ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. Toisaalta edellisen kierroksen Öster-ottelussa Malmö pelasi todella hyvin, ja voittomarginaali olisi voinut olla isompikin kuin 2-0.

Malmön maalilla jatkaa Robin Olsen, joka tuli vaihdosta peliin Åtvidaberg-ottelun tauolla. Kauden alla seuraan liittynyt veskari on pitänyt nollan siitä lähtien. Puolustuslinjassa Concha ja paljon esillä ollut Miiko Albornoz taistelevat yhdestä vapaasta pelipaikasta avauskokoonpanoon.

Jos Malmö pystyy AIK-ottelun tapaan pitämään vastustajansa pois maalinteosta, ottelusta tulee todella jännittävä. Kärkikamppailu on myös kolmen pisteen päässä olevalle Helsingborgille mahdollisuus nousta lähemmäs kärkeä, sillä kovista kilpailijoista ainakin toinen menettää pisteitä.

Myös hyökkääjien, IFK:n Tobias Hysénin ja Malmön Tokelo Rantin, kohtaamisesta tulee mielenkiintoinen. Rantin alkukausi oli hankala, mutta viimeksi mies onnistui maalinteossa.

Kertoimet: IFK Göteborg - Malmö FF

1. 2,15
X. 3,20
2. 3,50

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!