Allsvenskanissa Skoonen derby


Malmö FF isännöi keskiviikkona kauden ensimmäistä Skoonen derbyä. Ottelu on tärkeä paitsi paikallislatauksen, myös sarjataulukon kannalta.

Helsingborg nousi Allsvenskaniin 1993. Skoonen derby on siis ohjelmistossa jo 20. kautta. Malmöllä on ollut keskinäisissä otteluissa hiuksenhienosti parempi voitoin 14-13. Arkkiviholliset ovat pelanneet tasan 11 kertaa.

Keskiviikon kärkikamppailu on tärkeä molemmille joukkueille. Malmö on viime aikoina menettänyt hieman asemiaan. Joukkueen keräämät 16 pistettä oikeuttavat nelossijaan. Perässä seuraavat Kalmar ja Mjällby ovat tasapisteissä. Kumpikin skoonelaisjoukkue on pelannut yhden ottelun sarjan muita ryhmiä vähemmän. Malmö nousisi siis voitolla jaetulle kolmannelle sijalle Elfsborgin kanssa. Voitto tulisi tarpeeseen myös Helsingborgille, joka on vain pisteen edellä sarjakakkosta IFK Göteborgia. HIF:llä on 22, IFK Göteborgilla 21 pistettä.

Malmö aloitti kauden tasapelillä ja neljän ottelun voittoputkella. Sen jälkeiset kolme tasapeliä ja paha tappio Djurgårdenille ovat kuitenkin syöneet sarjasijoitusta. Edellinen ottelu Mjällbyä vastaan päättyi 2-2-tasapeliin, mikä auttoi myöhemmin Mjällbyä nousemaan MFF:n kanssa tasapisteisiin.

Helsingborg on pistänyt paremmaksi. Kausi alkoi voiton, tasapelin ja tappion suoralla. Sen jälkeen HIF:lle ei ole löytynyt pysäyttäjää. Derbyyn Helsingborg lähtee allaan kuuden ottelun voittoputki. Viimeksi kaatui Elfsborg 2-1, sitä ennen Häcken vakuuttavasti 5-1.

Derbyssä mitä tahansa voi toki tapahtua, mutta ennusmerkit viittaavat siis Helsingborgin voittoon.

Kertoimet: Malmö - Helsinborg

1. 2,20
X. 3,25
2. 3,35

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!