Allsvenskanissa vuollaan sunnuntaina kultaa


Allsvenskanin hurja syksy saa jatkoa tänään. IFK Göteborg matkustaa Tukholmaan Djurgårdenin vieraaksi. Hieman myöhemmin Malmö kohtaa BK Häckenin vieraskentällä.

Sarjaa on jäljellä neljä kierrosta. Kärkipaikkaa pitää hallussaan Malmö FF 54 pisteellään. Helsingborg ja AIK ovat enemmän tai vähemmän ulkona mestaruustaistosta, vaikka AIK voittikin perjantaina Mjällbyn. Sen sijaan IFK Göteborg on vielä mukana. Pistepussissa on 50 pinnaa, kun Enkelit matkustavat Tukholmaan vahvan Djurgårdenin vieraaksi.

IFK:n Tobias Hysén on maalipörssin kärjessä 14 osumallaan. Toisaalta Malmön Magnus Eriksson on syöttötilaston kärki 12 maaliin johtaneella syötöllään. Göteborgin John Alvbåge on pelannut sarjassa eniten eli 10 nollapeliä. Kullasta taistelee siis kaksi tasaista joukkuetta, mutta Malmöllä on neljän pisteen etumatka.

Tele2 Arenalla vastakkain on kaksi Allsvenskanin kovavireisimpiin kuuluvaa ryhmää. IFK Göteborg on ottanut viidestä viime ottelustaan 12 pistettä. Viime kierroksen 1-2-tappio Kalmar FF:lle voi tosin käydä kalliiksi. Lisäksi IFK viihtyy paljon paremmin kotonaan kuin tien päällä, sillä Gamla Ullevilla IFK:n pistesaldo on melkein kaksiknkertainen vierasotteluihin verrattuna.

Kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet tasan, mutta tänään IFK:n on pakko jahdata voittoa. Puolitoista tuntia myöhemmin Hisingenissä kohtaavat nimittäin Häcken ja Malmö. Ottelun alkaessa Malmön etumatka sarjakärjessä on joko yksi, kolme tai neljä pistettä.

Mukaan tulevat tietysti myös hermot, mutta kaikki odottavat mestarisuosikeilta voittoa.

Kertoimet: Djurgården – IFK Göteborg

1. 3.00
X. 3.40
2. 2.30

Kertoimet: BK Häcken – Malmö FF

1. 3.50
X. 3.40
2. 2.05

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!