Arsenal-Aston Villa: taktinen ennakko


KOKOONPANOT

Arsenalin Mikel Artetan ja Mathieu Debuchyn pelaaminen on epätodennäköistä. Kaksikko on edelleen vammojensa jäljiltä puolikuntoinen. Myös Danny Welbeckin mukanaolo on todella epävarmaa.

Aston Villalla on edelleen loukkaantumishuolia puolustuspäässä. Sivussa ovat polvivammoista kärsivät Ciaran Clark ja Chris HerdKieran Richardsonin ja Jonas Okoren pelaaminen on epävarmaa. Villan jokaisessa FA Cup -ottelussa torjunut maalivahti Shay Given kärsii nyt nivusvammasta, joten maalissa saatetaan nähdä Brad Guzan, vaikka tämä menetti ykkösmaalivahdin paikkansa kesken liigakauden.

VIRE

Arsenal v Aston Villa - Premier League : News Photo

Kumpikin joukkue kompuroi Valioliiga-kauden lopussa, kun tavoitteet olivat täyttyneet. Arsenal varmisti kolmannen sijansa hyvissä ajoin ja pelasi sen jälkeen kolme ottelua maaleitta. Päätöskierroksella Gunners löysi jälleen oman tasonsa West Bromwichia vastaan.

Villa varmisti sarjapaikkansa kolmanneksi viimeisellä kierroksella. Sen jälkeen tilille napsahtivat tappiot Southamptonille (1-6) ja Burnleylle (1-0). Ennen näitä tappioita Villa voitti viidestä ottelusta neljä, joten ryhmällä on edellytyksiä parempaan. Yksi voitoista tuli Liverpoolia vastaan FA Cupin välierässä.

Liigassa keskinäiset ottelut päättyivät kahteen selvään Arsenalin voittoon - 3-0 Villa Parkilla ja 5-0 Emiratesilla. Kummassakin ottelussa Villaa luotsasi vielä Paul LambertTim Sherwoodin alaisuudessa Villa on ollut parempi ja sisukkaampi joukkue.

ARSENALIN KOKOONPANOVALINNAT

6. huhtikuuta pelatun Liverpool-ottelun ja 17.5. pelatun Manchester United -ottelun välissä Arsene Wenger peluutti samaa avauskokoonpanoa kuudessa peräkkäisessä ottelussa. Aiemmin Arsenal oli Wengerin alaisuudessa pelannut korkeintaan neljä ottelua ilman muutoksia.

Tämän kuuden ottelun jakson loppupuolella joukkue näytti kuitenkin väsyneeltä. Osittain se saattoi johtua siitä, että kausi oli lopussa eikä Tykkimiehillä enää ollut panosta. Toisaalta on relevanttia kysyä, pitääkö muutoksia tehdä useammin jo pelkästään joukkueen vireystilan takia. Jack Wilshere ja Theo Walcott pelasivat erinomaisesti West Bromia vastaan, joten Wengerillä riittää päänvaivaa: korvaako Aaron Ramsey jälleen Wilsheren (tai jopa Santi Cazorlan), ja tekeekö Walcott tilaa Olivier Giroudille?

KESKIKENTÄN HERRUUS

Aston Villa v Liverpool - FA Cup Semi-Final : News Photo

Välierässä Villan keskikenttäkolmikko Ashley Westwood-Fabian Delph-Tom Cleverley antoi Jack Grealishille mahdollisuuden piinata Liverpoolia. Peluuttamalla kahta luovaa pelaajaa kärjen takana Villa antoi Liverpoolin maistaa omaa lääkettään. Kahden pelintekijätyypin peluuttaminen keskellä aiheuttaa vastustajalle ongelman, jota perinteisillä pelijärjestelmillä on vaikea korjata.

On mielenkiintoista nähdä, miten Grealish sijoittuu Arsenalin oikean keskikentän pohjapelaajan, oikean laitapakin ja oikean topparin keskelle. Cazorla on tehnyt tällä kaudella hyvää työtä keskikentän pohjalla, mutta Grealish on sen sortin hyökkäysuhka, että Wengerin on pohdittava, kuinka paljon hän luottaa Cazorlan puolustuspeliin.

SANCHEZ VS BACUNA

Villan ryhmityksen vaarana taas on se, että joukkue voi pelata varsin kapealla alueella. Se pakottaa pelin keskelle ja tekee pelaamisesta ennalta-arvattavaa. Lisäksi Villa altistuu laidalta tuleville hyökkäyksille. Alexis Sanchez on ollut tällä kaudella Arsenalin paras hyökkäyspään pelaaja. Villan Leandro Bacunan on otettava chileläinen pihteihinsä.

Samalla Villa joutuu ottamaan sen riskin, että hyökkäysvoimainen Bacuna joudutaan uhraamaan puolustavaan rooliin. Keskikentän keskustan oikealla puolella pelaavan Cleverleyn on ehdittävä auttamaan Bacunaa.

YHTEENVETO

Tottenham Hotspur v Aston Villa - Premier League : News Photo

Arsenal on luonnollisesti ennakkosuosikki. Se on parempi ja tasaisempi joukkue, jolla on kokemusta Wembleyn finaaleista, 1,50 on kuitenkin aivan liian pieni kerroin. Villa on eloisa ja ennalta-arvaamaton joukkue, joka on pelannut hyvällä tasolla Sherwoodin alaisuudessa.

Välierässä Villa näytti syttyvän kirkkaista valoista. Arsenal taas kadotti otettaan kauden lopulla.

Kertoimet johdattavat Villan tueksi, joten aasialainen tasoitus Villa +0,5 (2,65) on selvä poiminta peleihin.

Lyö vetoa ottelusta täällä!