Arsenal-Monaco: 5 taisteluparia


Olivier Giroud vs Monacon pitävä puolustus

Olivier Giroud on tehnyt tämän kauden aikana 11 maalia, joista kolme viimeisen 10 päivän aikana. Vielä maalejakin tärkeämpää on se, että Giroud on pelannut hienosti yhteen takanaan häärivien Alexis SanchezinMesut Özilin ja Danny Welbeckin kanssa.

Tänään Giroud kohtaa kuitenkin Monaco-puolustuksen, joka on erikoistunut nollapeleihin. Monaco on päästänyt vain yhden maalin 11 viime pelissään. Mestarien liigan alkulohkossaan Monaco päästi niin ikään vain yhden osuman. Hehkutetun Layvin Kurzawan mahdollinen poissaolo aiheuttaa Monacolle päänvaivaa, mutta Giroudilla on joka tapauksessa vaikea haaste edessään.

Per Mertesacker vs Dimitar Berbatov

FBL-EUR-C1-ARSENAL-MONACO-TRAINING : News Photo

Hitain Mestarien liigassa nähty kaksikko sitten viime kauden, jolloin David Moyes peluutti Marouane Fellainia ja Michael Carrickia Manchester Unitedin keskikentällä? Analyysi on tyly, mutta tämä taistelupari voi olla ottelun kannalta ratkaiseva.

Per Mertesacker on erinomainen, kun hän voi valua alas ja antaa edessään pelaaville hyökkääjille tilaa. Saksalaisen heikkoudet tulevat esiin, kun vastustaja pääsee linjan taakse. Dimitar Berbatovilta linjan taakse juokseminen ei kuitenkaan onnistu, tai ainakaan se ei välttämättä kiinnosta häntä.

Tänään bulgarialaisen on oltava tavallista liikkuvampi ja tarjottava syöttöväyliä, sillä Monaco tulee todennäköisesti joutumaan puolustuskannalle. Berbatovin on oltava pelattavissa jo sen takia, että hänen joukkueensa voi rauhoittaa tilanteen paineen alla. Berbatovin pelaaminen joukkueen eteen on avainasemassa illan ottelussa.

Santi Cazorla vs Monacon keskikenttä

FBL-ENG-FACUP-ARSENAL-HULL : News Photo

Jeremy ToulalaninGeoffrey Kondogbian ja Joao Moutinhon muodostama keskikentän kolmikko on kaikkea muuta kuin passiivinen. Monacon on jollain tavalla selvittävä ensimmäisestä osaottelusta, joten se haluaa pitää pallon maassa ja hallita peliä mahdollisimman paljon.

Tällä hetkellä Emirates Stadiumilla pelattavia jalkapallo-otteluita hallitsee kuitenkin vain yksi mies.

Santi Cazorla on ollut vastustamattomassa lyönnissä viimeisten viikkojen ja kuukausien aikana. Hän on kontrolloinut pelitapahtumia keskikentän pohjalta ja ruokkinut Sanchezia, Öziliä, Welbeckiä ja Giroudia tarkoilla syötöillään.

Monaco haluaa hallita peliä, mutta ykköstavoitteen on oltava Cazorlan pysäyttäminen.

Mesut Özil vs Mesut Özil

Tottenham Hotspur v Arsenal - Premier League : News Photo

Jostain syystä Mesut Öziliä kritisoidaan herkästi, mutta saksalainen on kaikessa hiljaisuudessa äitynyt hyvään vireeseen viime aikoina. Haaste on sama kuin aiemminkin Özilin Arsenal-uralla: mistä löytyisi tarvittava tasaisuus?

Arsene Wenger osti Özilin Arsenaliin tällaisia otteluita varten. Entisen Real Madrid -tähden on saatava joukkueen fiilis ja peliesitys oikealle tasolle. Viime aikoina Özil on näyttänyt siltä, että hän uskoo itse pystyvänsä onnistumaan tehtävässä. Jos Özil on tänään iskussa, hän voi ratkaista ottelun.

Arsenal vs odotukset

Arsenal FC v RSC Anderlecht - UEFA Champions League : News Photo

Wenger, Arsenalin johto ja seuran fanit muistuttavat usein, että Gunners on erittäin hyvä pääsemään tähän vaiheeseen Mestarien liigassa. Touhu menee sekavaksi vasta myöhemmissä vaiheissa.

Arsenalin turhauttavan tutut heikkoudet paljastuvat usein helmikuun lopulla, kun vastaan tulee eurooppalainen huippujoukkue. Monacon kaatamiseen Tykkimiehillä on kuitenkin kaikki edellytykset.

Jos Arsenal aloittaa hyvin, tekee tasoeron selväksi heti alussa ja näyttää vastustajalleen kaapin paikan, se voi päästä mukavassa johtoasemassa vierasotteluun ruhtinaskuntaan. Vaara piilee juuri siinä, että niin moni odottaa Arsenalin kontrolloivan tapahtumia.

Monaco ei ole Barcelonan tai Bayern Münchenin veroinen, mutta kenties Arsenalin kannattaa asennoitua otteluun kuin vastassa olisi eurooppalainen huippujoukkue.

Lyö vetoa ottelusta täällä!