Bournemouth-Liverpool: verkko heiluu molemmissa päissä


Liverpool haluaisi joululahjaksi vain pari viikkoa lomaa ja mahdollisuuden syyskauden syvälliseen arviointiin. Huilitauon sijaan joukkue kohtaa ikäviä haasteita toisensa jälkeen.

Manchester Unitedia ja Arsenalia vastaan pelattavien liigakohtaamisten väliin osuu Liigacupin puolivälierä Championshipin sarjakärki Bournemouthia vastaan. Cherries on pelannut 12 ottelua tappioitta, tehnyt jakson aikana 32 maalia ja voittanut 15:stä viime ottelustaan 12. Otsikot ovat jo valmiina.

Yksikään niistä otsikoista ei ole kovin suotuisa Liverpool-manageri Brendan Rodgersille. 11 kuuukautta sitten Pool nappasi Dean Courtilla hieman onnekkaan 2-0-voiton Bournemouthista FA Cupissa. Kolme päivää aiemmin Everton oli kaatunut Valioliigassa 4-0. Kaikki kukki pohjoisirlantilaisen puutarhassa.

Nyt puutarha on sotkuinen ja ylikasvanut, ja rikkaruohoja on joka puolella. Kyse ei ole vain siitä, että Liverpool pelaa huonosti. Lisäksi Pool on unohtanut, miten pelataan hyvin.

Muuta johtopäätöstä sunnuntain Man United -tappiosta ei voi vetää. Amatöörimäinen puolustuspeli ja tehoton hyökkäyspeli yhdistyivät brutaalilla tavalla pyhänä. Nähdyn kaltaisella peliesityksellä ei voiteta ketään, ei varsinkaan yhtä Englannin parhaista joukkueista.

Onko Liverpoolista siis voittamaan Bournemouth? 1,95 ei ainakaan ole kerroin, joka houkuttelee lyömään vetoa sen puolesta. Eddie Howen luotsaama Cherries on kuitenkin kaikessa vakuuttavuudessaan ehtinyt osoittaa, että verkko heiluu sen omassakin päässä. Bournemouth on päästänyt 24 maalia, vain kaksi osumaa vähemmän kuin Championshipissä sijalla 21 majaileva Rotherham United.

Liverpoolin odotetaan peluuttavan liikkuvaa hyökkäyskolmikkoa Raheem Sterling-Lazar Markovic-Adam Lallana. Heidän luulisi pääsevän vauhtiin Bournemouth-puolustusta vastaan. Viimeistely voi osoittautua ongelmaksi, mutta ainakaan edessä ei nyt ole David De Gean tasoista muuria. Maalinteossa LFC:n luulisi onnistuvan.

Bournemouth lähtee otteluun todennäköisesti parhaalla miehistöllään, joten kotijoukkueeltakin voi odottaa osumia.

Yli 3,5 maalin kerroin 2,95 vaikuttaa erinomaiselta. Varovaisempi vaihtoehto on yli 2,5 maalia kertoimella 1,76.

Mutta kumpi etenee välieriin? Ottelu on tärkeämpi Rodgersille ja Liverpoolille, jonka on nyt tartuttava kaikkiin tilaisuuksiin pelastaa kuluva kausi - ja mahdollisesti managerin työpaikka.

Yhdistelmä Liverpoolin voitto+kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa (3,95) nousee peli-ideaksi, joskin varoituksen kera.

MAALINTEKIJÄVEIKKAUS

Sterling tuli viikonloppuna De Gean nollaamaksi. Tänään vastassa on kuitenkin kahdeksan maalia neljässä viime ottelussa päästänyt puolustus. Sterlingin 21 ottelua seura- ja maajoukkueessa kestänyt maaliton putki ei voi jatkua enää kauaa. Nuorukaisen maalikerroin on 2,75.

Bournemouthin paras maalintekijä Callum Wilson on todennäköisesti ensimmäistä kertaa avauksessa Liigacupissa. Wilsonin maalikerroin on 2,95.

TULOSVEIKKAUS: 2-2, 13,00

PELIVIHJEET:

Yli 2,5 maalia, 1,76
Raheem Sterling tekee maalin, 2,75
Yli 3,5 maalia, 2,95

Lyö vetoa ottelusta täällä!