Capital One Cup: viisi yllätysvalmista altavastaajaa


Southampton – kerroin tiistaina Arsenalia vastaan 4,00

Kenties hyvävireistä Saintsia ei pitäisi pitää altavastaajana tässä ottelussa. Valioliigassa Southampton on kaksi sijaa ja yhden pisteen verran Arsenalia edellä.

Pyhimysten manageri Ronald Koeman näytti Liigacupin edellisellä kierroksella, että hän haluaa peluuttaa kilpailussa vahvaa kokoonpanoa. Arsenal taas tulee tekemään muutoksia, joten Southampton voi lähestyä ottelua ilman pelkoa.

Arsenal-manageri Arsene Wengerin Liigacup-kierräyksestä on tullut jo perinne. Esimerkiksi David Opsinan, Hector Bellerinin, Joel Campbellin ja jopa Abou Diabyn odotetaan saavan peliaikaa. Uudet kuviot voivat maksaa voiton luottavaista Southamptonia vastaan.

Reading – kerroin tiistaina Derbyä vastaan 4,75

Joukkueet ovat tasapisteissä Championshipissä, eikä näin suurelle erolle kertoimissa oikeastaan ole hyvää syytä.

Derby joutui viikonloppuna nousemaan kahden maalin takaa saadakseen pisteen ilman manageria pelanneelta Cardiffilta. Putoaminen Liigacupista ei välttämättä tekisi lainkaan pahaa viime vuonna nousufinaalissa kirvelevän tappion kärsineen Derbyn nousuhaaveille.

Myös Readingille Liigacup voi olla lähinnä rasite, mutta ainakin edellisen kierroksen 3-1-voitossa Newportista joukkue peluutti joitakin avainpelaajiaan. Ennen lauantain Sheffield Wednesday -tappiota Royals voitti kolme peräkkäistä peliä, ja lisäksi joukkueen on nyt vakuutettava seuran uudet thaimaalaisomistajat.

Everton – kerroin tiistaina Swanseaa vastaan 3,40

Olisivatko kertoimet samanlaiset, jos kyseessä olisi Valioliigan ottelu?

Evertonin kerroin on kova 3,40 ja Swansean vain 2,10, vaikka viikonloppuna Southamptonia vastaan punaista korttia katsellut Wilfried Bony on pelikiellossa.

Bonyn pelikiellon ja Saints-tappion myötä loistavan alkukauden tuoma hyvänolontunne on tiessään. Evertonin on saatava itsensä iskuun ennen lauantain derbyä, ja voitto järjestyy, kunhan puolustuspeli paranee alkukauden esityksistä.

Burton Albion – kerroin keskiviikkona Brightonia vastaan 3,40

Burton pudotti jo aiemmin Wiganin ja QPR:n, ja hyvät esitykset Liigacupissa toivat nostetta Kakkosliigaankin. Nyt Albion on kuitenkin hävinnyt Wimbledonille ja Burylle peräkkäin.

Paluu kotiyleisön eteen tulee siis kreivin aikaan. Vastassa on Brighton & Hove Albion, jonka edellinen voitto on edellisen Liigacup-kierroksen vierasvoitto Swindonista.

Kolmesti Liigacupin finaalissa pelannut ja kahdesti kilpailun voittanut Sami Hyypiä voisi viettää keskiviikkoiltansa paremminkin, eikä Brighton-luotsi välttämättä saa hyviä muistoja tapahtumasta.

Nottingham Forest – kerroin keskiviikkona Tottenhamia vastaan 5,75

Argumentti "liigapeleihin keskittymisestä" on tässä ottelussa relevantti. Nottingham Forestin leirissä kuitenkin tiedetään, että viikonloppuna West Bromwichille hävinnyt Tottenham on horjutettavissa.

Championshipin sarjakärki ei ollut parhaimmillaan viikonlopun maalittomassa Millwall-tasapelissä, mutta vieraspistettä ei voi pitää huonona tuloksena.

Mitä pidempään Spurs-ottelu pysyy maalittomana, sitä parempi Forestille. White Hart Lanen yleisö on todistanut jo kahta tappiota kauden kolmessa liigakotiottelussa, ja väki alkaa olla hermostunutta. Lisäksi Spurs on jäänyt maaleitta kolmesti neljässä viime ottelussaan.

Lyö vetoa Capital One Cupista täällä!