Chelsea-Porto: 10 avaintilastoa


10. Porto on kohdannut Chelsean seitsemän kertaa ja voittanut otteluista kaksi. Portugalilaisvoitto keskiviikkona pudottaisi Chelsean Mestarien liigasta. Porton voittokerroin on 4,00.

9. Chelsea on onnistunut maalinteossa joukkueiden kaikissa aiemmissa kohtaamisissa. Kerroin sille, että Blues tekee keskiviikon ottelun avausmaalin, on 1,52.

8. Jose Mourinho on valmentajaurallaan kohdannut entisen seuransa seitsemän kertaa saldolla neljä voittoa, tasapeli ja kaksi tappiota. Chelsea on keskiviikon ottelun suosikki kertoimella 1,98.

7. Chelsea on tehnyt eurokilpailuissa 399 maalia. Kerroin sille, että Chelsea rikkoo 400 maalin rajan avauspuolikkaalla ja johtaa tauolla 1-0, on 4,20.

6. Chelsea on onnistunut maalinteossa 21 peräkkäisessä Mestarien liigan kotiottelussaan. Putki alkoi huhtikuussa 2011, jolloin länsilontoolaiset voittivat Manchester Unitedin Stamford Bridgellä 1-0. Vain Real Madridin vastaava putki on pidempi (26 ottelua). Kerroin Chelsean onnistumiselle maalinteossa kummallakin puoliajalla on 3,45.

FBL-EUR-C1-PORTO-MACCABI : News Photo

5. Porto on hävinnyt tämän kauden 18 ottelustaan vain yhden. Sen ainoan, Kiovan Dynamolle kärsimänsä tappion jälkeen joukkue voitti kolme seuraavaa otteluaan maalierolla 7-1. Kerroin Porton voitolle nollapelillä on 6,10.

4. Diego Costa on Chelsean ainoa hyökkääjä, joka on tehnyt maalin seitsemän viime ottelun aikana. Tällä kaudella neljä osumaa iskeneen Costan avausmaalikerroin on 5,00.

3. Porton paras maalintekijä Vincent Aboubakar on pelannut kauden aikana 16 liiga- ja europeliä ja tehnyt niissä kahdeksan maalia. 11:ssä viime ottelussaan Aboubakar on kuitenkin osunut vain kahdesti. Kerroin Aboubakarin jäämiselle maaleitta on 1,22.

2. Eden Hazard ei ole tehnyt maaliakaan tällä kaudella. Chelsean keskikenttäpelaaja laukoo Valioliigassa keskimäärin vain 1,4 kertaa per ottelu, europeleissä lukema on 1,8 laukausta per ilta. Belgian maajoukkuemiehen maalikerroin on 3,15.

1. Willian on tehnyt Chelsealle neljä maalia suoraan vapaapotkusta tällä kaudella. Tällä tilastolla brassi jakaa Mestarien liigan ennätyksen Juninho Pernambucanon kanssa. Pernambucano iski vapariosumansa Lyonin paidassa kaudella 2005-06. Kerroin sille, että Willian tekee maalin rangaistusalueen ulkopuolelta, on 7,50.