Coppa Italia: ennakko semifinaaliin Lazio-Juventus


Lazio ja Juventus pelaavat tiistai-iltana paikasta Italian cupin finaaliin. Kumpikin haluaa menestyä jo tässä vaiheessa kautta, sillä liigan kautta jaossa olevista europaikoista ja kevään menestyksestä europeleissä on tammikuun lopussa liian aikaista tehdä johtopäätöksiä.

Kokoonpanot

Lazio-valmentaja Vladimir Petkovic voi jälleen joutua tulemaan toimeen ilman Miroslav Klosea, jonka puuttuminen on Biancocelestille suuri menetys. Klose ei ole pelannut viidessä ottelussa. Näistä ottelusta Lazio on hävinnyt kolme ja pelannut kaksi tasan. Klosen korvaa todennäköisesti Sergio Floccari, joka oli ratkaisevan tärkeä Palermo-vierasottelussa, mutta suuri pettymys lauantaina Chievoa vastaan. Stefano Mauri ja Hernanes olivat sivussa Chievo-ottelusta, mutta kumpikin pelaa tiistaina suurella todennäköisyydellä.

Antonio Conten miehistöstä sivussa on Anrea Pirlo, joka lienee sivussa myös seuraavat pari-kolme liigakierrosta. Juventuksen pelintekijä kärsii pohjevaivasta, eikä vielä ole varmaa, pystyykö hän pelaamaan, kun Mestareiden liiga jatkuu. Marco Storari aloittaa Juve-maalilla. Puolustuslinjassa pelaavat Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci ja Martin Caceres. Keskikentällä Claudio Marchisio on tiedettävästi toipunut loukkaantumisestaan. Mikäli tieto pitää paikkansa, hän saa keskikentälle seurakseen Arturo Vidalin, Paul Pogban, Mauricio Islan ja Simone Padoinin. Kärjessä aloittaa Conten suosima vakiokaksikko Sebastian Giovinco-Mirko Vucinic. Mutta kaikkihan haluavat nähdä Nicolas Anelkan...

Vire

Laziolla on menossa kuiva kausi. Cagliari-voittoa seurasivat tasapelit Palermoa ja Juventusta vastaan ja yllätystappio Chievolle. Petkovic on pitänyt joitakin vakionimiä poissa kentiltä, koska hänen mielestään he eivät ole parhaassa mahdollisessa vireessä (ja ehkä myös tätä kamppailua silmälläpitäen), mutta ratkaisu on käynyt kalliiksi.

Juventuksen ryhmässä on hieman hermostuneisuutta ja jännitteitä johtuen viime viikonlopun Genoa-ottelun kyseenalaisista tapahtumista. Conte on kuitenkin mestari kääntämään negatiivisen energian positiiviseksi aggressiivisuudeksi, mikä on todella tärkeä ominaisuus finaalipaikan ratkaisevassa Lazio-ottelussa.

Edelliset kohtaamiset

Semifinaalin avausosa päättyi Torinossa 1-1, mutta aivan kuten maalittomaan tasapeliin päättyneessä liigaottelussa, Lazio-veskari Federico Marchetti oli suurin este Juventuksen voiton tiellä.

Tänään Lazion on kuitenkin avattava peliään. 0-0 riittäisi kotijoukkueelle, mutta bussin parkkeeraaminen kotona Juventusta vastaan on huono ajatus.

Tuomio

Juventus on ottelun suosikki kertoimella 2,25. Tasapelikerrointa 3,20 ei kuitenkaan todellakaan kannata ylenkatsoa, sillä ottelu voi hyvin venyä jatkoajalle, kuten kolme neljästä puolivälierästäkin. Myöskään liigassa pelatun 0-0-tasapelin toisinto 9,25 ei ole poissuljettu vaihtoehto. Alle 1,5 maalin kerroin 3,60 on myös harkitsemisen arvoinen.

Lyö vetoa ottelusta täällä.