Djurgården hyvästelee Stockholms Stadionin


Djurgården ja Öster kohtaavat sunnuntaina tärkeässä häntäpään kamppailussa. Ottelun päättyminen jommankumman voittoon kasvattaisi muiden putoamisviivan liepeillä pyörivien joukkueiden paineita.

Djurgården on jatkanut hyviä otteitaan aina toukokuisesta Malmö-voitosta saakka. Tukholmalaiset eivät ole sittemmin hävinneet. Joukkue onkin palkittu siitä hyvästä sarjataulukon 12. sijalla. Pisteitä Rautakamiinoilla on 13, yksi enemmän kuin illan vastustaja Österillä. Kotikentällään Djurgården on lisäksi ottanut pelkkiä voittoja, kunhan kauden voittotili ensin aukesi toukokuussa. Siitä lähtien Djurgårdenin saldo kotistadionilla näyttää kolmea voittoa ja maalieroa 5-2. Siitä voi olla tänään hyötyä, sillä Öster on voittanut vieraissa tällä kaudella vain kerran.

Maajoukkuetauon jälkeen kumpikin on pelannut yhden ottelun. Öster pelasi ensin tasan Gefleä vastaan ja hävisi sitten kotonaan IFK Norrköpingille 0-2. Djurgården yllätti ensin ryöstämällä pisteen IFK Göteborgin vieraana ja pelasi heti perään toisen tasapelin Gefleä vastaan. Jälkimmäinen tulos ei ollut aivan toivotun kaltainen, mutta pisteitä ropisee joka tapauksessa. Djurgården oli Gefleä vastaan myös pelillisesti parempi ja vaarallisempi joukkue.

Sarjataulukossa Österillä on etu maalierosarakkeessa, sillä Djurgårdenin lukema on -14. Tukholmalaisten maaliero avausvoitosta lähtien on kuitenkin +4, mikä kertoo joukkueen nykyvireestä enemmän kuin surkea alkukausi. Samalla ajanjaksolla Österin maaliero on neljä osumaa pakkasella.

Ottelu on todella tärkeä, joten luvassa on tasaista taistelufutista. Djurgården on kotietunsa turvin suosikki, etenkin kun se on muutenkin pelannut viime aikoina paremmin.

Djurgårdenille ottelu on viimeinen legendaarisella Stockholms Stadionilla. Se tuo otteluun oman latauksensa, joka saattaa jopa siivittää isännät voittoon. Djurgården haluaa hyvästellä kotiareenansa paremmissa merkeissä kuin naapuri Hammarby, jonka kanssa Östermalmin ylpeys pian jakaa kotiareenan.

Kertoimet: Djurgården - Öster

1. 1,75
X.
3,50
2.
4,85

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!