Ed Malyonin Varma: Arsenal rökittää Uniónin Argentiinassa


Argentiinan liiga jatkuu tänään, kun Torneo Finalin ensimmäinen viikonloopu pyörähtää käyntiin. Tänään pelataan kaksi ottelua. Mestari Vélez Sarsfield matkustaa Argentinos Juniorsin vieraaksi, mutta ensin Unión Santa Fe kohtaa Arsenal de Sarandín. Arsenal voitti viimevuotisen Torneo Finalin.

Sarandílaisseura kuuluu niiden kolmen seuran joukkoon, jotka eivät ole koskaan pudonneet Argentiinan pääsarjasta. Joukkue tosin nousi sinne vasta 2002. Arsenal maistoi myös kansainvälistä menestystä voittamalla Copa Sudamericanan 2007. Gustavo Alfaro on etevä valmentaja. Seuralla on kuitenkin siteitä Argentiinan jalkapalloliiton presidentti Humberto Grondonaan. Siksi seuraa pidetään usein opettajan lellikkinä, joka saa apuja taisteluunsa tuulimyllyjä vastaan.

Illan vastustaja on Unión, jota uhkaa putoaminen surkean 18 kuukauden jakson jälkeen. Joukkue ei voittanut yhtäkään ottelua koko Torneo Inicialissa. Uusi valmentaja Facundo Sava on nuori ja pohdiskeleva, mutta hänenkin entinen seuransa vain parani miehen lähdettyä. Sava ei hyvästä yrityksestä huolimatta taida olla kummoinen luotsi.

Arsenal hankki tammikuussa vain kaksi pelaajaa, mutta molemmat hankinnat olivat hyvin harkittuja. Pelaajat eivät saaneet edellisissä seuroissa vastuuta. Juuri tällaisten pelaajien hankkiminen ja kehittäminen on Alfaron heiniä. Martin Rollen menestys Olimpossa on rohkaiseva merkki siitä, että hän on oiva lisäys Arsenalin ryhmään, vaikka pelaaja ei onnistunutkaan San Lorenzossa.

Arsenal oli jo ennestään huomattavasti laadukkaampi joukkue kuin tämän illan vastustajansa. Siksi uskomme vierasvoittoon kertoimella 2,35.

Lyö vetoa otteluista täällä.