Ed Malyonin Varma: Arsenalin tulivoima llikaa San Martínille


Argentiinan pääsarjassa jyvät alkavat erottua akanoista. Lanúsin sarjajohto on nyt kolme pistettä. River Plate alkaa jäädä jälkeen. Sunnuntaina Newell's Old Boys voitti Riverin vakuuttavalla esityksellä ja nousi toiseksi. Arsenal de Sarandí voi liittyä mestaruustaistoon voittamalla tänään Avellanedassa.

Vieraaksi saapuu San Martín de San Juan, erittäin todennäköinen putoaja joka on 14 ottelun voitottomassa putkessa. Syyskuussa joukkueella oli hyvä jakso, joka herätti säilymishaaveet henkiin. Argentiinassa putoajat ratkeavat kuitenkin pistekeskiarvosysteemin perusteella, ja San Martín tarvitsee ihmeen selvitäkseen.

Arsenal on alle vuoden takainen Argentiinan mestari. Guillermo Burdisso on ainoa mestarijoukkueen jättänyt avainpelaaja. Arsenalin peliesitykset ovat pysyneet varsin korkeatasoisina. Copa Libertadores tulee epäilemättä häiritsemään joukkueen urakkaa kotiliigassa tällä kaudella, mutta Arsenal on jo tähän mennessä saanut kasaan erinomaisia tuloksia tällä kaudella. Kovin suoritus oli yhteensä neljän pisteen nappaaminen kuudesta mahdollisesta brassijätti Sao Pauloa vastaan Copa Libertadoresissa.

Viime viikolla Arsenal hävisi liigassa ensimmäistä kertaa tällä kaudella, mutta erittäin hyvin pelaava Lanús voitti ottelun vain niukasti. Muuten Arsenalin käyrä näyttää ylöspäin. Lopez ja Nervo ovat erinomaisia puolustajia, joiden varaan joukkuetta on hyvä rakentaa. Martin Rolle ja Carlos Carbonero tuovat peliin laidoilta vauhtia ja luovuutta. Etenkin jälkimmäistä kannattaa pitää silmällä, sillä todella lupaava kolumbialainen nähdään epäilemättä Euroopassa jonain päivänä.

San Martínilla ei yksinkertaisesti taida olla aseita Arsenalin kurissa pitämiseen etenkään vieraissa. Joukkueen tilille napsahtaa siis viides tappio kuuteen viime vierasotteluun, kun Arsenal vie voiton ja kotiuttaa päivän Varman kertoimella 1,72.

Lyö vetoa Argentiinan liigasta täällä!