Ed Malyonin Varma: Fluminense pieksee Caracasin Copa Libertadoresissa


Copa Libertadores jatkuu tänään. Etelä-Amerikan johtavassa seurajoukkuekilpailussa pelataan kolme mielenkiintoista kamppailua.

Tämän vuoden kilpailu alkoi eilen säkenöivästi. Peleissä nähtiin paljon maaleja, ilotulitteita ja jättilippuja. Punaisia kortteja ja veteraanitähtiä tuskin tarvitsee erikseen mainita.

Alvaro Recoba ja Sebastian Abreu käänsivät eilen pelin Nacionalille Ecuadorin Barcelonaa vastaan. Nyt on Fluminensen vuoro näyttää, että joukkueen Euroopassa aiemmin palloillut veteraanilegioona ei ole pekkaa pahempi.

Fluminensea isännöi venezuelalainen Caracas ja vierasjoukkue on vähemmän yllättäen suosikki. Ottelussa on Daavid vastaan Goljat -henkeä.

Copa Libertadoresissa kuitenkin ennakkoon selvältä näyttävä matsi voi päättyä yllättävästi, sillä kotijoukkueen urakkaa voivat helpottaa esimerkiksi peliareenan korkeus merenpinnasta, kenttä sekä äärimmäiset sääolosuhteet. Tänään tällaisia huolenaiheita ei kuitenkaan ole.

Caracasin kenttä sijaitsee vain 900 metriä merenpinnan yläpuolella, joten ilmasto ei ole brasseille ongelma.

Pelialusta ei ole mikään Wembley, mutta viime viikolla Englannin kansallisareenalla maalannut Fred pystyy maalintekoon tälläkin alustalla. Hän on nimittäin yksi Etelä-Amerikan parhaista hyökkääjistä. Caracasilla on paljon aihetta pelkoon.

Myös tarjoilu Fredille on kunnossa. Hänen takanaan pelaavat pokaaleja keräävä Deco, nuori Wellington Nem ja paljon muita kovia pelaajia. Rio de Janeiron jätti kuuluu koko kilpailun voittajasuosikkeihin.

Caracas on tällä tasolla kokenut ryhmä, millä on jo itsessään usein iso merkitys. Joukkue ei ole kuitenkaan kukistanut mitään brasilialaisjoukkuetta niissä 56 Libertadores-ottelussa, jotka se on pelannut vuodesta 2004 jälkeen.

Brassiliigan ja muun mantereen välinen tasollinen ja taloudellinen ero kasvaa koko ajan. On vaikea nähdä, että Venezuelan sarjassa kakkoseksi yltänyt kotijoukkue pärjäisi tänään brasseja vastaan. Fluminensen kerroin 1,75 on liian hyvä ohitettavaksi.

Lyö vetoa Copa Libertadoresista täällä.