Ed Malyonin Varma: Gremion ottelussa kumpikin maaliverkko soi


Copa Libertadoresin pudotuspelikierros jatkuu tänään, kun kaksi brasilialaissuosikkia yrittää varmistaa paikkansa lohkovaiheessa.

Sao Paulo isännöi bolivialaista Bolivaria, mutta päivän varma tulee Ecuadorista, jossa LDU Quito kohtaa Gremion.

Ecuadorilainen jalkapallo on Etelä-Amerikan ulkopuolella ja joskus sen sisälläkin aliarvostettua. Faktat puhuvat kuitenkin puolestaan. Maineen futiksen kääpiömaana voi unohtaa, sillä maa on osallistunut kahteen kolmesta edellisestä MM-turnauksesta. Myös vuoden 2014 MM-kisahaaveiden suhteen näyttää hyvältä.

Myös seurapuolella menee hyvin. LDU on voittanut muutaman viime vuoden aikana Copa Libertadoresin, Copa Sudamericanan ja Etelä-Amerikan Supercupin. Myös vuonna 2011 LDU ylsi Copa Libertadoresin finaaliin. Ecuadorilaiset joukkueet jatkavat kansainvälisissä kilpailuissa säännöllisesti lohkovaihetta pidemmälle. Siinä tosin auttaa epäilemättä maan korkea sijainti.

Quito sijaitsee noin kolme kilometriä merenpinnan yläpuolelle. Ilmassa on vähän happea, mikä voi olla vierasjoukkueille iso shokki. Siksi ecuadorilaisten joukkueiden kotisaldot kansainvälisissä otteluissa ovat loistavia. Tänäänkin vähähappinen ilma tekee LDU:sta ottelun ennakkosuosikin.

Gremio kuuluu kuitenkin CONMEBOL-alueen ehdottomasti kovimman liigan kärkijoukkueisiin. Kuilu Brasilian ja muiden liigojen välillä vain kasvaa, sillä Brasilian nouseva talous auttaa paikallista pääsarjaa ja pelaajien taso nousee vuosi vuodelta.

Gremio selvisi Copa Libertadoresiin sijoittumalla kotiliigassaan hienosti kolmanneksi. Sittemmin ryhmä on vain vahvistunut. Kiinnostavin hankinta on Eduardo Vargas, joka hallitsi Etelä-Amerikkaa Universidad de Chilen paidassa ja kokeili sittemmin onneaan Euroopassa.

Vargas liittyy jo valmiiksi vahvaan joukkueeseen, jossa Elanon, Fabio Aurelion ja Ze Roberton kaltaisten pelaajien kokemus tasapainottaa Marcelo Martinsin energisyyttä.

Quito tulee kotiedun turvin haastamaan Gremion tiukasti. Vierasjoukkue on kuitenkin niin vahva, että odotan brassien onnistuvan maalinteossa. Siksi en veikkaa ottelun lopputulosta, vaan uskon kummankin joukkueen onnistuvan maalinteossa. Kerroin on 1,88.

Lyö vetoa Copa Libertadoresista täällä.