Ed Malyonin Varma: Kongo voittaa Malin ja jatkaa Afrikan mestaruusturnauksessa


Afrikan mestaruuskisojen lohkovaihe vetelee viimeisiään. Tänään paketoidaan B-lohko, jonka kaikilla neljällä joukkueella on ainakin matemaattiset jatkomahdollisuudet.

Ghanan ja Nigerin ottelussa kohtaavat lohkon kärki ja jumbo. Ghanalle riittää tasapelikin jatkopaikkaan, mutta mustien tähtien odotetaan voittavan helposti. Me keskitymme kuitenkin Kongon demokraattisen tasavallan ja Malin väliseen otteluun, joka pelataan Durbanissa.

Mali on tällä hetkellä lohkokakkosena hävittyään niukasti Ghanalle ja voitettuaan torstaina Nigerin. Malin pitäisi pystyä hallitsemaan otteluitaan helposti, sillä sen keskikentällä palloilevat Momo Sissoko, Seydou Keita ja Samba Diakité. Joukkue ei kuitenkaan ole vakuuttanut kummassakaan kamppailussaan.

Kongo taas on pelannut kaksi tasapeliä ja tarvitsee nyt voiton jatkopaikkaan. Sanomattakin on selvää, että jos joukkue pelaa kuin Ghana-tasapelissä, Malin pitäisi kaatua - etenkin kun kärkeen on heittää Trésor Mputu, Dieumerci Mbokani ja Lomana Lua Lua.

Ottelu näyttää tasaiselta, joten Kongon voittokerroin 4,00 vaikuttaa valtavalta. Voitto on myös Kongolle ainoa kelvollinen tulos, joten joukkue ei tule säästelemään yhtään etenkin pelin lopussa.

Siksi tuemme Kongoa, mutta otamme tasapelin pois yhtälöstä (draw no bet). Joukkueen tulivoima riittää Malin kaatamiseen. Kerroin ilman tasapelimahdollisuutta on 3,00.

Lyö vetoa Afrikan mestaruuskisoista täällä.