Ed Malyonin Varma: Millonarios auttaa pelitilin kohti miljoonalukuja


Copa Libertadores -ilta kirjoittaa jälleen monta tarinaa siitäkin huolimatta, että joukkueista suurimman osan jatkopaikka tai karsiutuminen on jo varmistunut.

Illan ensimmäisessä ottelussa perulainen Real Garcilaso isännöi edelleen pisteittä tarpovaa paraguaylaista Cerro Porteñoa, joka ei tule pääsemään kilpailussa jatkoon. Myöhemmin jatkopaikkansa varmistanut Corinthians kohtaa bolivialaisen San Josen, jonka viiden pisteen saldo ei myöskään tule riittämään jatkopaikkaan.

Sao Paulon Pacaembu-stadionilla panosta on senkin edestä. Joukkueiden kohdatessa edellisen kerran sattui traaginen tapaus, jossa 14-vuotias poika menetti henkensä. Bolivian Orurosta kotoisin ollut Kevin Beltrán Espada oli lähtenyt katsomaan, kun hänen suosikkijoukkueensa kohtasi maailman- ja Etelä-Amerikan mestarin. Corinthians-fanien joukosta lähtenyt ilotulite lensi silmän kautta Espadan pään sisään ja tappoi pojan.

CONMEBOLin Corinthiansille langettamat naurettavat sanktiot ovat kaikkea muuta kuin hauskoja. Ne ovat lähinnä traagisia, sillä Corinthiansin faneilta evättiin vain pääsy joukkueiden vierasotteluihin Copa Libertadoresissa. Mitään kotiotteluitaan koskevia sanktioita suurseura ei saanut.

Siellä tunteet ovat varmasti pinnassa, mutta me siirrämme katseemme saman lohkon toiseen otteluun, jossa kolumbialainen Millonarios matkustaa Meksikoon pelaamaan Xolos de Tijuanaa vastaan.

Tijuana on ensimmäistä kertaa mukana Libertadoresissa ja joukkue on pelannut loistavasti. Jatkopaikka on jo varma. Alkukaudesta Libertadores oli Xolosin prioriteettilistan ykkönen, mutta nyt seuran täytyy löytää oikeille raiteille kotimaansa liigassa. Valmentaja Antonio Mohamed on ilmoittanut peluuttavansa Millosia vastaan reservipainotteista joukkuetta, jotta ykköskorin miehet voivat keskittyä viikonlopun kamppailuun Cruz Azulia vastaan.

Siksi kotikerroin 1,38 ei missään tapauksessa saa peliä. Millonariosin voitto ilman tasapelimahdollisuutta antaa mukavan kertoimen 6,50. Päivän valinta on kuitenkin Millonariosin onnistuminen maalinteossa. Kerroin 1,85 on erittäin antelias, kun vastassa on vahvasti rotatoitu miehistö.

Paras veto: Millonarios tekee maalin, 1,85.

Lyö vetoa Copa Libertadoresista täällä!