Ed Malyonin Varma: Olimpo pieksee Cruceron


Kansalliset sarjat palasivat ohjelmaan Argentiinassa menneenä viikonloppuna, kun toinen sarjataso pyörähti käyntiin tauon jälkeen. Pääsarja palaa kupongille vasta perjantaina. Yksi Primera A:han kovasti haikaileva joukkue on Olimpo, joka isännöi tänään Crucero del Nortea.

Kotijoukkue on kotoisin Bahia Blancan kaupungista, joka sijaitsee Buenos Airesin provinssin eteläosassa. Tämän perusteella voisi kuvitella, että vaikuttaa lähellä Argentiinan pääkaupunkia, mutta itse asiassa kyseessä on jalkapalloilullisesti lähinnä etäpesäke. Maan taloudelliseen ja jalkapalloilulliseen pääkaupunkiin on 11 tunnin ajomatka. Bahia Blanca sijaitsee rannikolla tuulisissa olosuhteissa.

Kentällä joukkue on kuitenkin hyvä. Muutaman viime kauden aikana Olimpo on sahannut kahden ylimmän sarjatason väliä. Nyt Aurinegro on sarjan kärjessä tavoittelemassa nopeaa paluuta pääsarjaan. Tämän hetken pahin kilpailija on Rosario Central, jonka viikonlopun voitto Deportivo Merlosta nosti ryhmän jo pisteen päähän Olimposta.

Vierailija Crucero del Norte tulee pitkän matkan takaa. Joukkueen kotikaupunki, piskuinen 6000 asukkaan Garupá sijaitsee aivan Argentiinan pohjoisosissa. Ajomatka Bahia Blancaan kestää noin 35 tuntia, mikä ei välttämättä ole aivan paras tapa valmistautua näinkin vaikeaan otteluun.

Crucero on pikkuseura, joka pelaa ensimmäistä kauttaan toisella sarjatasolla. Nousuvire kantoi vielä tähänkin sarjaan, kun joukkue aloitti kauden avauspuoliskon hyvin. Nykyinen sijoitus keskikastissa taitaa kuitenkin heikentyä vääjäämättä. Tason riittämättömyys alkaa näkyä, sillä joukkue on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Olimpo ottanee tästä ilon irti.

Joukkueet ovat yksinkertaisesti aivan eri tasoa. Liian kovassa sarjassa pelaava joukkue taittaa valtavan matkan kohdatakseen huippuvireisen liigan kärkiryhmän. 1,60 ei ole valtava kerroin, mutta uskomme Olimpon voittavan ilman suuria vaikeuksia. Kun maanantaina ei ole juuri tarjolla huippukohteita, Olimpon voitto on päivän Varma.

Lyö vetoa ottelusta täällä.