Ed Malyonin Varma: Torquayn tuska ei hellitä


Pääsarjat ovat maajoukkuetauolla, joten päivän pelivalinta etsitään pintaa syvemmältä Englannin Kakkosliigasta.

Torquay haaveili kauden alussa nousukarsinnoista. Joukkue hävisi vain yhden kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan ja Rene Howe latasi lokakuun puoliväliin mennessä kymmenen maalia. Sittemmin asiat ovat kuitenkin menneet enemmän kuin vähän vihkoon. Ensin Lokkien vierasvire sakkasi, sitten pisteitä ei tullut enää kotoisella Plainmoorillakaan.

Torquay on nyt yksi häntäpään viidestä seurasta, jotka ovat 40 pistettä keränneinä tasapisteissä. Sarjan pohjilla käydään todella kovaa taistoa, kun joukkueet yrittävät välttää putoamisen liigan ulkopuolelle. Kaksi joukkuetta putoaa Konferenssiin. Torquay-manageri Alan Knill haluaa epäilemättä pitää huolta siitä, että hänen suojattinsa välttävät tämän kohtalon. Tänä iltana vastassa on Chesterfield.

Vierasjoukkueen nousukarsintaunelma on todennäköisesti kariutunut, vaikka manageri Paul Cook ei haluakaan hyväksyä asiaa ihan vielä. Seitsemänteen sijaan on matkaa kuitenkin kahdeksan pistettä ja ero pitäisi kuroa kiinni kahdeksassa ottelussa. Chesterfieldin pitäisi siis saada päälle hirmuvire ja lisäksi edellä olevien joukkueiden pitäisi mokailla sopivilla hetkillä.

Chesterfield on hoitanut oman ruutunsa hyvin voittamalla neljästä viime ottelustaan kolme. Suurin ansio siitä kuuluu hyvälle puolustuspelille.

Vain sarjakärki Gillingham on tällä kaudella päästänyt vähemmän paaleja kuin Chesterfield. Kuudessa viime kamppailussa Chesterfieldin maaliin on ammuttu vain kaksi palloa, minkä ansiosta edellytykset voittamiseen ovat kunnossa.

Chesterfieldin illan voittokerroin on 2,60. Uskomme joukkueen voittoon, mutta otamme tasapelin yhtälöstä pois, jolloin kertoimeksi tulee 1,84.

Päivän veto: Chesterfieldin voitto Torquaysta (tasapeli ei vetoa), 1,84.

Lyö vetoa Englannin sarjojen illan otteluista täällä!