Ed Malyonin Varma: Watford saalistaa sudet


Championshipissa kilpailu nousupaikoista alkaa saada tuulta siipiensä alle. Osa Valioliigaan tähtäävistä joukkueista ottaa pyrähdyksen ja nousee sarjassa, toiset kompastelevat.

Watford kuuluu siihen kovavireisempään kastiin voitettuaan viidestä viime ottelustaan neljä ja yhdeksästä viime pelistään seitsemän. Tarjolla on vielä yksi suoraan nousuun oikeuttava paikka olettaen, että edes Cardiff ei pysty hukkaamaan kahdeksan pisteen johtoa.

Crystal Palacella, Hull Cityllä ja Leicesterillä on kaikilla sanansa sanottavana, mutta Gianfranco Zolan miehistö on juuri nyt kovassa tikissä. Joukkueen loistavan vierasvireen takia on vaikea päätellä, missä otteluissa joukkue kärsii pistemenetyksiä loppukaudella. Watford on voittanut vieraissa 17 ottelustaan kymmenen. Vastahyökkäyspelissä Matej Vydran ja Fernando Forestierin kaltaisten pelaajien nopeus on iso apu Watfordille ja suuri huolenaihe kotijoukkue Wolverhamptonille.

Wolves on jälleen kriisissä. Dean Saundersin palkkaaminen manageriksi ei kääntänyt joukkueen kurssia. Toinen peräkkäinen putoaminen on realistinen vaihtoehto. Fanit ovat kritisoineet vahvasti seuran puheenjohtaja Steve Morgania. Morgan on reagoinut tähän uhkaamalla omalla erollaan, mikä luo Wanderersiin lisää jännitteitä.

Watford voi hyvinkin hyödyntää tämän jännittyneen tunnelman ja epävarman puolustuspelin. Hornets ampui viimeksi Birminghamin reppuun vieraissa neljä palloa, joten Wolvesilla riittää huolenaiheita. Odotettavissa on kolme pistettä Zolan miehistölle, jonka voiton kerroin on 2,10.