Englannin Liigacup: Man United palaa voittojen tielle Sunderlandissa


Manchester United putosi viikonloppuna vähin äänin FA Cupista. Tiistaina United hakee menestystä Sunderlandin vieraana Liigacupissa.

Liigacupia arvostetumpi FA Cup päättyi kotinöyryytykseen Swanseaa vastaan. Mestarien liigan mestaruus on toki Unitedille mahdollinen, mutta kaikki kertoimet ovat sitä vastaan. Liigacup lieneekin Red Devilsin paras mahdollisuus voittaa pokaali tällä kaudella.

Ensin Unitedin pitäisi kuitenkin kukistaa Sunderland, joka voitti Chelsean kotonaan edellisellä Liigacup-kierroksella.

Uusintaottelut ja ottelusiirrot mukaanlukien Sunderland on yksi niistä 44 joukkueesta, joka meni FA Cupissa Unitedia pidemmälle. Black Catsin on kuitenkin syytä olla varuillaan ennen Liigacupin semifinaalin ensimmäistä osaa, sillä United tulee paikalle ärsytettynä.

Kokoonpanot

Sunderlandilta puuttuu neljä puolustajaa, mukaanlukien entinen United-pelaaja John O'Shea. Sunnuntain 3-1-voitossa Carlislesta topparina pelasi keskikenttäpelaaja Ki Sung-Yeung.

Wayne Rooney ja Robin van Persie ovat edelleen todennäköisesti sivussa Unitedilta. Rio Ferdinand linkkasi pois kentältä kesken Swansea-ottelun. Hänen korvaajansa Fabio katseli punaista neljä minuuttia myöhemmin ja on nyt pelikiellossa.

Vire

Valioliiga-jumbo Sunderland on edelleen epätasainen, vaikka seitsemästä viime ottelustaan kaikissa kilpailuissa se on hävinnyt vain yhden.

United on rämpinyt kotonaan, mutta voittanut vieraissa nelkä kertaa peräkkäin. Unitedilla on alla 11 peräkkäistä tappiotonta matkapeliä. Edelliset tappiot ovat syyskuulta, jolloin Man United hävisi peräkkäin Liverpoolille ja Manchester Citylle.

Aiemmat kohtaamiset

Lokakuisessa Valioliiga-kohtaamisessa United haki 2-1-voiton Sunderlandista. Kahdesti osunut Adnan Januzaj teki ottelussa ensimmäiset maalinsa aikuisten tasolla. Voitto oli Unitedille jo kuudes peräkkäinen Sunderlandista.

Itse asiassa Sunderland ei ole voittanut Unitedia 20 viime yrittämällä. Edellinen Sunderland-voitto on vuodelta 2000, jolloin koillisenglantilaiset voittivat Liigacupin ottelun 2-1.

Ratkaisun paikat

Januzaj'n luovuus voi nousta avainasemaan Sunderlandin varamiehistä puolustusta vastaan. Jos Januzaj aloittaa oikealla laidalla, isäntien vasen pakki Andrea Dossena tulee olemaan vaikeuksissa.

Sama pätee United-kärki Javier Hernandeziin. Toisessa päässä United on ollut altis vastahyökkäyksille. Sunderland pyrkii hyödyntämään tätä heikkoutta.

Man Unitedin edellisissä otteluissa Wayne Routledge ja Christian Eriksen ovat hyötyneet joukkueidensa tavasta iskeä nopeasti vastaan. Sunderland-hyökkääjät Fabio Borini ja Ji Dong-Won tulevat pyrkimään ahnaasti Chris Smallingin ja Jonny Evansin kaltaisten puolustajien taakse.

Maalintekijät

Hernandez ja entinen Sunderland-pelaaja Danny Welbeck ovat Unitedin todennäköisesti suurimmat hyökkäysuhat, kun van Persie ja Rooney ovat sivussa. Hernandezin maalikerroin on 2,33, Welbeckin 2,90.

Kerroin sille, että Januzaj osuu tälläkin kertaa kahdesti Stadium of Lightilla, on 18,00. Isäntien Borini on tehnyt loppuhetkien osumat niin Newcastlen kuin Chelseankin verkkoon. Jos Borini tekee ottelun viimeisen maalin, panoksen saa takaisin 8,50-kertaisesti.

Tulosveikkaus: 1-2 (14,00)

Pelivihje: Kumpikin joukkue tekee maalin (1,87)

Lyö vetoa ottelusta ja katso se suorana täällä!