Eurofutiksen viikonloppu: Roman voittokulku päätökseen


Espanja

Koko kärkikolmikko piti hermonsa ja voitti ottelunsa. Barcelona heitti paineet muiden niskaan kukistamalla perjantaina naapurinsa 1-0.

Real Madrid vastasi voittamalla lauantaina Rayo Vallecanon 3-2. Gareth Bale jatkoi nousukuntoaan ja alusti kaksi maalia. Myös Atletico Madrid voitti. David Villa ja Diego Costa onnistuivat maalinteossa, kun Athletic Bilbao kaatui 2-0.

Italia

AS Roman voittokulku päättyi sunnuntaina, mutta tappiota ei tullut vieläkään. Vierasottelu Torinoa vastaan päättyi 1-1. Giallorossi jatkaa Serie A:n kärjessä.

Italian kärkijoukkueiden kovuudesta kertoo se, että Roma on hienosta alusta huolimattaan vain kolme pistettä edellä Napolia ja Juventusta. Napoli voitti Catanian 2-1 ja Juventus Parman 1-0. Roman sarjajohto siis kaventui.

Saksa

Bayern München ja Borussia Dortmund onnistuivat vihdoin tekemään hajurakoa Bayer Leverkuseniin, joka hävisi Eintracht Braunschweigin vieraana 0-1.

Dortmund nousi 0-1-tappioasemasta 6-1-murskavoittoon VfB Stuttgartia vastaan. Robert Lewandowski iski hattutempun. Bayern München ei ollut yhtä ylivoimainen. Baijerilaiset tarvitsivat Thomas Müllerin viime hetken osuman, jotta Hoffenheim kaatui 2-1. Bundesliiga-asiantuntijamme Raphael Honigstein veikkasi lopputuloksen oikein. Häntä uskoneet kotiuttivat panoksensa 8,50-kertaisesti.

Ranska

Viikonlopun suuryllättäjä oli Lille, joka yllätti upporikkaan Monacon 2-0 Nolan Roux'n kahdella osumalla.

Voitolla Lille nousi Monacon ohi toiseksi. Sarjakärki Paris Saint-Germain on kaksi pistettä edellä. Hallitseva mestari voitti Lorientin 4-0. Edinson Cavani iski pariisilaisille kaksi osumaa.