Eurooppa-liiga: HJK:n onnistuttava täydellisesti Torinossa


Eurooppa-liigan lohkovaiheessa kylmään kyytiin joutunut HJK kohtaa torstaina entistäkin kovemman haasteen, kun se vierailee Torinon olympiastadionilla. HJK on hävinnyt molemmat ottelunsa FC Kööpenhaminaa ja Club Brüggeä vastaan maalierolla 0-5. Hyvän tuloksen saaminen Torinosta vaatii huippusuoritusta ja onnea.

Kokoonpanot

Torino antaa Eurooppa-liigalle enemmän painoarvoa kuin monet muut italialaisjoukkueet, mutta todennäköisesti "Toro" tulee kierrättämään miehistöään HJK:ta vastaan. Iso rinki antaa siihen myös edellytykset. Päävalmentaja Giampiero Ventura on jo paljastanut, että Daniele Padelli aloittaa maalissa. Kärjessä nähdään todennäköisesti Amauri, jonka kauden maalitili on vielä avaamatta.

HJK:lta puuttuvat varmasti pitkäaikaispotilas Rasmus Schüller ja Roni PorokaraSebastian Mannström ja Joevin Jones eivät matkustaneet Italiaan. Aristide Bancé sai polveensa kolhun maajoukkuetauolla Burkina Fason maajoukkueen mukana. Bancé on mukana Italiassa, mutta Macoumba Kandji on todennäköisempi valinta avaukseen. Avauskokoonpano tulee olemaan melko sama kuin aiemmissa lohkovaiheen otteluissa.

Vire

Viime kaudella Serie A:ssa seitsemänneksi sijoittunut Torino voitti sunnuntaina kotikentällään Udinesen 1-0. Neljästä edellisestä liigaottelusaan Torino on hävinnyt vain yhden. Eurooppa-liigassa se pelasi ensin 0-0-tasapelin Club Brüggen vieraana ja voitti sitten FC Kööpenhaminan kotonaan 1-0. FCK-ottelussa Torino vei laukaustilaston peräti 17-3, ja myös HJK-maalivahti Antonio Doblasin illasta voi tulla hikinen. Torino on Serie A:ssa sijalla 12, mutta trendi on nouseva.

Suomen mestaruutensa varmistaneen HJK:n otteista Veikkausliigassa ei kannata vetää juuri mitään johtopäätöksiä. Panoksettomuus näkyi selkeästi MYPA-voitossa (2-0) ja VPS-tasapelissä (1-1). Sunnuntaina HJK peluutti Vaasassa käytännössä kakkosmiehistöään, joten Torino-ottelun avaus pääsee kamppailuun varsin tuoreena.

Valmentajien kommentit

Giampiero Ventura, Torino: "En pelännyt pelottaa nuoria pelaajia Brüggessä, enkä pelkää tehdä niin nytkään. Nuorten on vaikea ottaa oppia Serie A:ssa, kun panoksena on kolme pistettä. Euroopassa oppiminen on helpompaa."

Mika Lehkosuo, HJK: "Siitä on 15 vuotta, kun pelasin Italiassa. Minulla on lämpimiä muistoja. Torino on kurinalainen joukkue. Se on heidän vahvuutensa, mutta samalla myös pieni heikkous. En kuitenkaan paljasta enempää."

Ratkaisun paikat

HJK:n puolustuspeli. Torinon pelityyliin kuuluvat pallonhallinta ja hyökkäyspään pelaajien älykkäät juoksut. HJK lähtee jälleen puolustamaan tiiviisti, ja sen on onnistuttava suunnitelmassaan erinomaisesti. Lisäksi Doblasin on pelattava erinomainen ottelu.

Mitä HJK tekee pallon kanssa? FC Kööpenhaminaa vastaan HJK iski nopeilla vastahyökkäyksillä. Club Brüggeä vastaan se piti palloa maltillisesti, mutta se ei toiminut. HJK ei saanut kunnon hyökkäyksiä aikaiseksi. Mihin HJK pyrkii Torinossa?

Onni. Torino tulee luomaan tukun maalintekopaikkoja, joista HJK ei välttämättä pelkällä hyvällä puolustamisella selviä. HJK tarvitsee myös tuuria sekä tehokkuutta omissa maalintekopaikoissaan.

Yhteenveto

HJK:sta ei ollut haastamaan Club Brüggeä kotikentällä, ja vierasottelu Torinossa on lohkovaiheen ennakkoon vaikein ottelu. Murskalukemia ei välttämättä nähdä, mutta selkeästi todennäköisin lopputulos on Torinon voitto yli yhdellä maalilla. Torinon vähintään kahden maalin voiton kerroin on houkutteleva 2,08.

Lyö vetoa ottelusta täällä!