FA Cup: Anfieldilla kovakuntoisten kohtaaminen


Englannin FA Cup -viikonloppu päättyy Daavidin ja Goljatin kohtaamiseen, kun Liverpool isännöi kotikentällään sarjaporrasta alempana pelaavaa Blackburn Roversia.

Päällisin puolin ottelu voi vaikuttaa etukäteen selvältä. Liverpool on voittanut Valioliigassa 11:stä edellisestä ottelustaan yhdeksän. Kotikentällään Anfieldilla se ei ole hävinnyt 13 otteluun. Pool on tällä hetkellä todennäköisesti Englannin paras joukkue.

Lisäksi pokaalinnälkä on punapaitojen leirissä kova, ja Brendan Rodgersin uskotaankin peluuttavan vahvaa joukkuetta sunnuntaina. Pohjoisirlantilaisella on tosin vaikea työ valita kokoonpanonsa, sillä Liverpool tavoittelee vielä Valioliigassa paikkaa neljän joukkoon ja taistelee kahdella rintamalla.

Sama ei päde Blackburniin, joka majailee Championshipissä yhdentenätoista. Kuuden joukkoon ja nousukarsintoihin Roversilla tuskin on asiaa, eikä putoamistaistelukaan ole enää Blackburnin murhe ilman merkittävää romahdusta. Blackburn voi siis pistää FA Cupissa kaiken peliin.

Rovers on myös hyvässä iskussa. Se on hävinnyt seitsemästä viime pelistään vain yhden, senkin kovakuntoiselle Norwichille. Aiemmin tällä viikolla Blackburn haki Hillsborough'lta vierasvoiton Sheffield Wednesdaysta. FA Cupissa Blackburn on ehtinyt jo pudottaa Valioliiga-seuroista Swansean ja Stoken, joskin Liverpool on vielä paria pykälää kovempi haaste.

Joukkueen ehdottomat tähdet ovat hyökkääjät Rudy Gestede ja Jordan Rhodes. Gestede on iskenyt tällä kaudella 15 ja Rhodes 13 maalia. Viimeksimainittu on tosin pelannut tämän kauden FA Cupissa vain 13 minuuttia, mutta sunnuntaina miestä tuskin säästellään liigapelejä varten. Huolenaiheita manageri Gary Bowyerille tosin tuovat puolustuspään poissaolot: kolme puolustajaa on varmasti telakalla, Grant Hanleynkin pelaaminen on erittäin epävarmaa. Blackburn lainasikin West Hamista kanadalaispuolustaja Doneil Henryn, joka pelasi täydet minuutit Wednesday-voitossa.

Blackburnin puolesta puhuu lähinnä FA Cupin taika. Liverpool vie ottelun rutiinilla, jos se osaa suhtautua tilanteeseen oikein. Rovers tulee kuitenkin laittamaan kaiken peliin, ja se riittänee ainakin kiusaajan tehtäviin. Vedonlyönnissä voikin lähteä siitä, että murskajaisia ei ole luvassa. Hyviä kertoimia tarjoavat ainakin alle 2,5 maalia (2,30) ja Blackburn +2 (1,92).

Lyö vetoa ottelusta täällä!