FA Cup -finaali: Viisi taisteluparia


Tim Sherwood vs Tim Sherwood

Tim Sherwoodin mielessä pyörii varmasti paljon asioita ennen miehen lyhyen manageriuran suurinta ottelua.

Pitkän nenän näyttäminen kriitikoille on varmasti yksi niistä asioista, mutta päällimmäisenä Sherwoodin mielessä on jännitys. Sherwood on valmentanut pääsarjatasolla vain yhdeksän kuukautta, jos hänen jaksonsa Tottenhamin ja Aston Villan peräsimessä lasketaan yhteen. Maailmassa on paljon arvostettuja managereita, jotka eivät koko uransa aikana pääse johtamaan joukkuettaan FA Cupin finaaliin.

Sherwoodin on pidettävä päänsä kylmänä ja toteutettava suunnitelmaansa. Välierässä Liverpoolia vastaan hän onnistui siinä hienosti.

Per Mertesacker vs Christian Benteke

FBL-ENG-FACUP-ASTONVILLA-LIVERPOOL : News Photo

Viime kuukausina nämä pelaajat ovat olleet matkalla eri suuntiin.

Brassipuolustaja Gabrielin tammikuinen siirto Arsenaliin antoi jälleen viitteitä siitä, että Per Mertesackerin ura Tykkimiehissä lähenee loppuaan. Saksalainen ei välttämättä haluaisi juuri nyt kohdata tulikuumaa Christian Bentekeä.

Todennäköisesti viimeisen ottelunsa Villan paidassa pelaava Benteke on tehnyt 12 maalia 12 edellisessä ottelussaan. Villan mahdollisuudet paranevat huomattavasti, jos Benteke pääsee kohtaamaan Mertesackerin yhdellä yhtä vastaan mahdollisimman usein.

Arsenal vs Déjà Vu

Arsenal v Hull City - FA Cup Final : News Photo

Sanonnan mukaan vain voittajat muistetaan. Sitä ei muisteta, miten voitto tuli. Niinpä harva muistaa, että viime vuoden FA Cup -finaalissa Arsenal oli umpisurkea ensimmäiset 15 minuuttia.

James Chester ja Curtis Davies veivät Hullin erikoistilanteista 2-0-johtoon, ja 3-0 oli myös lähellä. Kieran Gibbs onnistui pysäyttämään Alex Brucen laukauksen maaliviivalla.

Villalla on paljon parempia hyökkäysvaihtoehtoja kuin vuoden takaisella Hullilla. Jos Arsenal aloittaa nyt yhtä huonosti, paluuta ei välttämättä ole. Välierässä Readingia vastaan Arsenal oli vaisu ja varmisti finaalipaikkansa vasta jatkoajalla. Lontoolaisten leirissä hermot ovat varmasti kovilla.

Francis Coquelin vs Jack Grealish

FBL-ENG-PR-MAN CITY-ARSENAL : News Photo

Grealish ei ilmestynyt aivan tyhjästä cup-välierän avauskokoonpanoon, mutta erinomainen esitys Liverpoolia vastaan saattoi nostaa Grealishin kansakunnan kaapin päälle.

Nuorukainen oli avainmies Villan taktiikassa, joka hyödynsi Poolin omia aseita. Villa prässäsi Liverpoolin polvilleen tavalla, jolla Liverpool on itse tottunut horjuttamaan vastustajiaan. Ottelun merkittävin hetki saatettiin kuitenkin nähdä Liverpoolin harjoituskentällä Melwoodissa jo peliä edeltävänä päivänä.

Lucas Leivan loukkaannuttua Liverpoolilla ei enää ollut selkeää puolustavaa keskikenttäpelaajaa, joka olisi voinut pitää Grealishin kurissa. Arsenalin Francis Coquelin on kuin luotu siihen rooliin.

Tämän taistelun voittaja on vahvasti ratkaisemassa koko sodan lopputulosta. Grealishin illasta Wembleyllä voi nyt tulla paljon vaikeampi kuin kuusi viikkoa sitten.

Aaron Ramsey vs Tom Cleverley

Cleverleyllä kesti 33 ottelua avata maalitilinsä Villa-paidassa, mutta hänen merkitystään joukkueelle ei voi liioitella.

Cleverleyn kolme maalia yhtä monessa ottelussa toivat joukkueelle säilymisen kannalta elintärkeitä pisteitä. Otteluissa Cleverley palasi sellaiseen hyökkäävään rooliin, jonka hän sai aiemmin lainajaksoillaan Watfordissa ja Wiganissa.

Cleverley kohtaa lauantaina Aaron Ramseyn, joka on pelannut urallaan yli 100 ottelua enemmän, vaikka on 16 kuukautta Cleverleytä nuorempi.

Walesilaisen maali ratkaisi vuoden takaisen FA Cupin finaalin. Dream teamia kasattaessa Ramsey menisi eittämättä Cleverleyn edelle, mutta lauantain loppuottelun voi ratkaista se, kumpi kaksikosta pääsee tekopaikoille ja hyödyntää tilaisuutensa.

Lyö vetoa FA Cupin finaalista täällä!