FA Cupin mestaruusvedot: hyvä arpa suosii Arsenalia


Tottenham, Newcastle ja yllättävimpänä nimenä Manchester United kaatuivat jo ensimmäisellä FA Cup -aidallaan. Se avasi viidelle kilpailun ennakkosuosikille tien Wembleylle toukokuuksi.

Southamptonin (mestaruuskerroin 15,00) ja Unitedin kaataneen Swansean (28,00) kaltaisia joukkueita ei ole syytä aliarvioida, mutta todennäköisemmin kilpailun 133. voittaja löytyy viiden ennakkosuosikin joukosta.

Tässä arviomme näiden viiden joukkueen mahdollisuuksista.

Manchester City – 5.00

Neljännen kierroksen vastustaja (jos voittaa uusintaottelussa Blackburnin): Bristol City tai Watford (kotona)

Jos pallo olisi pomppinut Blackburn Roversille suotuisammin lauantaina Ewood Parkilla, Manchester City saattaisi olla naapurinsa Unitedin seurassa laulukuorossa.

Rovers-kapteeni Scott Dann toi isännät tasoihin Alvaro Negredon vietyä Cityn johtoon. City joutui vielä kestämään Blackburnin hyvän rynnistyksen loppuhetkillä, kun vieraiden Dedryck Boyata oli jo saanut punaisen kortin.

Manageri Manuel Pellegrinillä on käytössään joukkue, jolla voi menestyä kaikissa kilpailuissa. Kuinka paljon FA Cup kuitenkaan todellisuudessa kiinnostaa, kun Mestarien liiga pyörähtää uudelleen käyntiin?

Arsenal – 5.50

Neljännen kierroksen vastustaja: Coventry City (kotona)

Gunners juhlii arkkivihollisensa Tottenhamin kukistamista vielä hyvän tovin. 2-0-voitto tuli Santi Cazorlan ja Tomas Rosickyn maaleilla.

Palkinnoksi Arsenal sai helpohkon kotiottelun Ykkösliigan Coventry Cityä vastaan. Coventry teki tosin vaikutuksen kukistamalla vieraskentällä Championship-joukkue Barnsleyn lauantaina.

Se tuskin huolestuttaa manageri Arsene Wengeriä, joka voi huoletta lähettää junnupitoisen joukkueen kentälle ja painella silti jatkoon.

Chelsea – 5.50

Neljännen kierroksen vastustaja: Stoke City (kotona

Chelsea ei saanut tanssia vain oman pillinsä mukana sunnuntaina Derbyn vieraana. Harvinainen osuma John Obi Mikeliltä sekä hieman yleisempi Oscarin maali riittivät kuitenkin osoittamaan tasoeron Valioliigan ja Championshipin kärkiseurojen välillä.

Jose Mourinho voitti FA Cupin viimeisellä kokonaisella Chelsea-kaudellaan 2006-07. Kotiottelu Stokea vastaan on hyvä mahdollisuus edetä seuraavalle kierrokselle.

Oli kilpailu mikä tahansa, Chelsean tämän kauden mestaruusmahdollisuuksien ympärillä on yksi kysymysmerkki: löytävätkö joukkueen hyökkääjät tehonsa?

Liverpool – 6.50

Neljännen kierroksen vastustaja: Bournemouth tai Burton Albion (vieraissa)

Liverpool otti matalan profiilin voiton Oldhamista sunnuntaina. Iago Aspasin ensimmäinen maali Liverpool-paidassa sekä James Tarkowskin oma maali siivittivät punaiset 2-0-kotivoittoon.

Samalla joukkue sai suloisen koston, sillä viime kaudella Oldham yllätti Liverpoolin neljännellä kierroksella. Bournemouthin tai Burtonin kohtaaminen vieraskentällä voi olla samanlainen vaaran paikka, mutta Liverpool on nyt ehdottomasti viime kautta vahvempi.

Europelitkään eivät häiritse, joten Liverpool panostaa vahvasti FA Cup -menestykseen.

Everton – 10.00

Neljännen kierroksen vastustaja: Stevenage (vieraissa)

Myös toinen liverpoolilaisseura Everton hyötyy siitä, ettei se pelaa europelejä. Paikka neljännellä kierroksella aukesi selvällä 4-0-kotivoitolla Queens Park Rangersista.

Wiganin viime kaudella FA Cupin voittoon luotsannut Roberto Martinez sai vaivanpalkaksi matkan Stevenagen vieraaksi. Elokuisessa Liigacupin ottelussa Everton tarvitsi jatkoajan kukistaakseen tämänhetkisen Ykkösliigan sarjajumbon, mutta tällä kertaa ongelmia ei luulisi tulevan.

Kunhan paikka ratkaisukierroksille aukeaa, Martinezilla on kaikki mahdollisuudet toiseen peräkkäiseen cup-voittoonsa.

Lyö vetoa FA Cup -mestarista täällä!