Fulhamin Kasami ja viisi upeaa volley-maalia


Neutraalinkin katsojan takapuoli nousi maanantaina penkistä, kun Fulhamin Pajtim Kasamin majesteettinen volley upposi maanantaina Crystal Palacen verkkoon. Osumasta tuli välittömästi ehdokas kauden maaliksi. Steve Sidwelliä käy sääliksi, sillä hänen samassa ottelussa laukomaansa tykinkuulaa ei enää muista kuin pelaajan oma äiti.

Monet vertaavat Kasamin upeaa osumaa Marco van Bastenin maaliin vuoden 1988 EM-kisojen ottelussa Neuvostoliittoa vastaan. Päätimme koota pienen listan upeista volley-maaleista.

1. Tony Yeboah

Kulttipelkaaja Tony Yeboah muistetaan lyhyestä mutta menestyksekkäästä ajastaan Leedsistä. Siihen jaksoon mahtui monta raivokasta kaukolaukausta. Niistä komein on tämä volley-osuma Liverpoolin verkkoon alkukaudesta 1995-96. Maalivahti David Jamesia käy sääliksi.

2. Wayne Rooney

Wayne Rooney oli vielä raivoissaan edellisestä tilanteesta, jossa tuomari tulkitsi pelitilanteen Rooneyn edun vastaisesti. "Wazza" oli niin vihainen, että hän juoksi palloon kiinni ja latasi sen yläkulmaan. Rooney ei ole tähän päivään mennessä tehnyt hienompaa maalia United-paidassa.

3. Paul Scholes

Vain Paul Scholes pystyy tähän. David Beckham lähetti kulmapotkun kauas Scholesille, jonka mielipuolinen volley oli vähällä mennä Bradfordin maalin verkosta läpi. Joidenkin mielestä Scholesin volley Aston Villa -vierasottelussa oli hienompi. Tämä menee kuitenkin edelle, sillä sivusta tulevaan palloon osuminen tällä tavalla vaatii rutkasti taitoa.

4. Paolo di Canio

Omalaatuinen Di Canio teki Wimbledonin verkkoon yhden Valioliiga-historian upeimmista maaleista, kun hän kiskaisi Trevor Sinclairin leijailevan keskityksen verkkoon. Jotain kertoo se, että tästä osumasta puhutaan vielä 13 vuotta myöhemminkin.

5. Marco van Basten

Onko hienompaa volley-maalia koskaan tehtykään? Kulma, tekniikka, sopiva tilanne - van Bastenin tolkutonta volleyta pidetään edelleen kaikkien aikojen hienoimpana.

Jäikö suosikkisi pois listalta? Kerro siitä meille Twitterissä!