Helsingborg ja Elfsborg vastakkain Allsvenskanin huippuottelussa


Kovavireiset Helsingborg ja Elfsborg kohtaavat maanantai-iltana Allsvenskanissa. Joukkueilla on tahoillaan kasassa jo neljä ja viisi voittoa.

Elfsborg aloitti kauden neljällä peräkkäisellä tasapelillä. Lopulta Djurgården kuitenkin kaatui 2-0, ja sittemmin hallitseva mestari on ollut vauhdissa. Ennen maanantain ottelua alla on neljä peräkkäistä voittoa. Viimeksi kaatui IFK Norrköping vieraissa maalein 2-1.

Myös Helsingborg on pelannut viime ajat oikein hyvin. 19 pistettä kerännyt HIF johtaa Allsvenskania. Kausi alkoi 3-0-kotivoitolla Djurgårdenista ja jatkui tasapelillä Österiä vastaan, mutta seuraavaksi vuorossa oli nolo 1-2-kotitappio Mjällbylle. Sen nöyryytyksen jälkeen tilille on kuitenkin napsahtanut pelkkiä voittoja. Helsingborg on nyt voittanut viisi ottelua putkeen maalierolla 17-3. Putken aikana Robin Simovic on ampunut kuusi osumaa.

Elfsborg ei ole vielä hävinnyt yhtäkään vierasottelua; saldona on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi maalia plussan puolella oleva maaliero. Kuukauden takainen häviö Mjällbylle on puolestaan Helsingborgin ainoa kotikentällä toistaiseksi.

Ottelu saattaa osoittautua jopa mestaruustaiston kannalta tärkeäksi. Kamppailusta odotetaan kovakuntoisten ryhmien tasaista kohtaamista, etenkin kun Elfsborg on pärjännyt vieraskentälläkin. Helsingborg tosin voitti edellisen kotiottelunsa 5-0, mutta vastassa oli keskikastin Häcken, joka ei ole läheskään saman tason nippu kuin Elfsborg.

Kertoimet: Helsingborg - Elfsborg

1. 2,10
X. 3,40
2. 3,45

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!