Jatkuuko Djurgårdenin nousuvire?


Surkeasti kauden aloittanut Djurgården näyttää heränneen henkiin. Sunnuntaina Östermalmin ylpeys hävisi hiuksenhienosti cup-finaalin. Torstaina Djurgården hakee revanssia kärkipään Kalmaria vastaan.

Rautakamiinoiden kausi on joka tapauksessa ollut vähintäänkin tapahtumarikas. Alkukautta hallitsivat negatiiviset asiat, mutta nyt pimeyden seassa näkyy valoakin. Ruotsin cupin finaali päättyi tappioon vasta rankkareilla. Djurgården pelasi aivan kelvollisen ottelun, vaikka rangaistuspotkuista osa olikin surkeita. Ainakin joukkueen pitäisi saada itseluottamusta siitä, että se pystyi Allsvenskanin viimeistä edellisenä joukkueena haastamaan sarjakakkosen IFK Göteborgin.

Meneillään oleva sarjakierros on tärkeä myös Kalmar FF:lle. Kalmar on tällä hetkellä 16 pisteen saldollaan kuudentena tasapisteissä kahden edellä olevan ryhmän kanssa. Voitto Djurgårdenista tarkoittaisi Kalmarille jatkopaikkaa kärkitaistossa. Tappiolla peräti viisi joukkuetta voi nousta sarjassa Kalmarin ohi.

Kalmarin alkukausi on ollut kokonaisuutena hyvä. Viimeksi kaatui Öster kotona 3-1, mutta ennen sitä IFK Göteborg oli vahvempi maalein 2-0. KFF on kuitenkin hävinnyt vasta kahdesti, IFK:n lisäksi alkukaudesta Malmölle.

Myös sarjataulukon häntäpäässä, jossa Djurgården majailee, on todella tasaista. Se tekee ottelusta erityisen tärkeän ennen maajoukkuetaukoa. Djurgården on kahdeksalla pisteellään viimeistä edellisenä, mutta 11. sijaan on eroa vain yksi piste.

Suunnanmuutoksensa jälkeen Djurgården ei ole myöskään hävinnyt kotikentällään. Ensin se voitti kahdesti peräkkäin ja edellisessä liigaottelussaan joukkue pelasi 1-1-tasapelin AIK:n vieraana, joten Kalmar-otteluun Djurgården pääsee luottavaisena.

Kertoimet: Djurgården - Kalmar

1. 2,25
X. 3,25
2. 3,20

Lyö vetoa Allsvenskanista täällä!