Kim Källström ja viisi muuta raihnaista hankintaa


Arsenal-manageri Arsene Wenger on saanut lokaa niskaansa joka puolelta lainattuaan Kim Källströmin, vaikka ruotsalainen joutuu selkävamman vuoksi kuudeksi viikoksi sivuun. Wengerin on syytä toivota, että keskikenttäpelaajan ostokuitti on tallella.

Källström on pelannut Ruotsin paidassa 108 maaottelua ja Mestarien liigaa Lyonissa ja Spartak Moskovassa, joten hän on ilman muuta tasokas pelaaja. Siitä ei kuitenkaan ole mitään hyötyä Gunnersille, kun Källström makaa hoitopöydällä maaliskuun puoliväliin.

Seuraavan kahden kuukauden aikana Arsenal pelaa todella kovia otteluita: se kohtaa Liverpoolin kahdesti, Manchester Unitedin, Bayern Münchenin kahdesti, Tottenhamin, Chelsean ja Manchester Cityn.

Källström ei ole ainoa, joka on siirtynyt uuteen joukkueeseen loukkaantuneena. Tässä viisi muuta tapausta.

5. Antonio Nunez, Real Madridista Liverpooliin 2004  

Liverpoolissa surkuteltiin avainhyökkääjä Michael Owenin lähtöä Real Madridiin kesällä 2014. Laituri Antonio Nunez tuli Anfieldille siirron osamaksuna ja loukkasi polven ristisiteensä ensimmäisissä harjoituksissaan Englannin maaperällä. Hän oli sivussa neljä kuukautta.

Terveenäkään Nunez ei ollut mikään tähti. Hän kuitenkin pelasi itsensä pubivisakysymyksiin, kun hän teki ainoan maalinsa Liverpool-paidassa cup-finaalissa. Kyseessä oli Liverpoolin tappiollinen Liigacup-finaali Chelseaa vastaan vuonna 2005. Nunez sai kyllä säännöllisesti peliaikaa joukkueessa, joka nousi Mestarien liiga -voittoon huikealla tavalla Istanbulissa. Finaalissa Nunez istui koko ottelun penkillä.

4. Per Kroldrup, Udinesestä Evertoniin 2005

Everton sijoittui edellisellä kaudella neljänneksi ja pyrki rakentamaan hienon kautensa päälle. Manageri David Moyes vahvisti Toffeesia Tanskan maajoukkuetoppari Per Kroldrupilla kesällä 2005. 26-vuotiaan puolustajan ostohinta oli viisi miljoonaa puntaa.

Kroldrup loukkasi harjoituksissa nivusensa ennen kuin oli pelannut otteluakaan sinipaidassa. Hän joutui leikkaukseen ja neljän kuukauden pakkolevolle.

Hänen debyyttinsä Englannissa jäi myös Kroldrupin viimeiseksi Valioliiga-esiintymiseksi Evertonin paidassa. Kroldrup ei varsinaisesti loistanut, kun Everton hävisi tapaninpäivänä Aston Villalle 0-4. Alle kuukautta myöhemmin tanskalainen lähetettiin takaisin Italiaan.

3. Owen Hargreaves, vapailla papereilla Manchester Cityyn 2011

YouTube-videot tekivät tehtävänsä, mutta Owen Hargreavesin eväät loppuivat, kun varsinainen jalkapallon pelaaminen tuli ajankohtaiseksi.

Jatkuvista loukkaantumisista kärsinyt 42 A-maaottelun mies julkaisi videon salitreeneistään, kun hän lähti Manchester Unitedista kesällä 2011. Videot ilmeisesti riittivät Manchester Citylle, joka tarjosi Hargreavesille sopimusta. Cityä edustanut Patrick Vieira oli juuri päättänyt pelaajauransa.

Kaikki alkoi hyvin, sillä Hargreaves teki City-debyytissään maalin Birminghamin verkkoon Liigacup-ottelussa. Sen jälkeen Hargreaves pelasi Cityn paidassa enää kolmessa ottelussa, kun kroppa ilmoitti jälleen itsestään. Hargreaves lopetti uransa vuosi sen jälkeen, kun hän tuli Cityyn.

Videot olivat kuitenkin hyviä.

2. Alberto Aquilani, AS Romasta Liverpooliin 2009

Liverpool menetti Xabi Alonson Real Madridiin ja hankki keskikentälleen korvaajaksi pelaajan, joka toipui vielä nilkkavammasta.

AS Roman Alberto Aquilani maksoi Poolille peräti 20 miljoonaa puntaa. Manageri Rafael Benitez vähät välitti pelaajan loukkaantumisongelmista. "Hankimme hänet viideksi vuodeksi, emme viideksi kuukaudeksi", Benitez sanoi, Hän oli pahemman kerran väärässä.

Loukkaantumisten sotkemalla ensimmäisellä Liverpool-kaudellaan Aquilani pelasi 26 ottelussa. Kykyjä hänellä selvästi oli, mutta pelitempo oli Aquilanille liian kova. Nilkka kiusasi edelleen.

Liverpool sijoittui seitsemänneksi, Benitez sai kenkää ja uusi manageri Roy Hodgson lainasi Aquilanin seuraavalla kaudella Juventukseen. Sitä seurasi uusi lainasiirto AC Milaniin, ja lopulta Aquilani siirtyi pysyvällä siirrolla Fiorentinaan vuonna 2012.

1. Jonathan Woodgate, Newcastlesta Real Madridiin 2004

1.

Kukaan Real Madridissa ei ilmeisesti vaivautunut tarkistamaan Jonathan Woodgaten sairauskertomusta ennen kuin seura pulitti pelaajasta 13,4 miljoonaa puntaa kesällä 2004.

Woodgate oli kärsinyt vammoista jo Leedsissä ja Newcastlessa. Kaudella 2004-05 hän ei pukenut Los Blancosin pelipaitaa päälleen kertaakaan. Woodgate debytoi lopulta liigaottelussa Athletic Bilbaoa vastaan vasta syyskuussa 2005. Debyytti olikin ikimuistoinen, sillä Woodgate iski oman maalin ja lensi ulos.

Maali Rosenborgin verkkoon Mestarien liigassa paransi asioita hieman. Woodgate kuitenkin palasi vuonna 2006 Englantiin, sillä kertaa Middlesbroughiin, pelattuaan Realin paidassa vain 14 ottelua.

Vuonna 2007 Woodgate äänestettiin Marca-lehden äänestyksessä La Ligan 2000-luvun huonoimmaksi hankinnaksi.

Seitsemän vuotta myöhemminkään kukaan ei ole ollut lähelläkään viedä titteliä häneltä.