Länsinaapurissa kuuma Tukholman derby


Allsvenskanin mestaruustaistelussa suosikkeja ovat nyt IFK Göteborg ja Malmö FF. AIK on kuitenkin vielä iskuasemissa, mutta Djurgårdenin on kaaduttava vieraskentällä.

Djurgårdenin edellisestä todellisesta kotiderbystä on pitkä aika. Joukkueet ovat kohdanneet muualla kuin Solnassa viimeksi toukokuussa 1992. Ottelu päättyi 1-1. Kaikki sen jälkeiset derbyt Djurgårdenin kotiottelut mukaanlukien on pelattu joko Råsundalla tai keväällä käyttöön otetulla Friends Arenalla Solnassa.

AIK on sarjassa neljäntenä 42 pisteen saldollaan. Sarjakärki Malmöllä on 51 pistettä ja yksi ottelu enemmän pelattuna. Gnaget kärsi viimeksi kivuliaan 1-3-tappion IFK Göteborgille. Sen myötä kärki karkasi jo pelottavan kauas, mutta Allsvenskan on vaikeasti ennustettava sarja.

Djurgården on sarjassa kymmenentenä. Joukkue on kuitenkin pelannut varsin hyvin sitten toukokuun puolivälin, jolloin Per-Mathias Högmo korvasi Magnus Pehrssonin joukkueen valmentajana. Siitä lähtien vain Malmö, IFK Göteborg ja AIK ovat ottaneet sarjassa enemmän pisteitä kuin Djurgården.

AIK:lta puuttuu pelikieltoaan sovittava Celso Borges. Djurgårdenilta sivussa ovat Aleksandar Prijovic ja Erton Fejzullahu. Näin ollen hyökkääjä Amadou Jawo ovat todennäköisesti avauksessa.

Kertoimet: Djurgårdens IF – AIK

1. 2.90
X. 3.30
2. 2.40